Hírek

Eltűnt a Gearbest, pórul járhattak a vásárlók

Egy nagyobb kínai webshop, a Gearbest eltűnni látszik.

Itthon is sokan rendelnek kínai webshopokból, közülük a legismertebbek talán az AliExpress és a Wish, de több más, itthon is ismert áruház van. Ilyen (volt) a Gearbest is.

Úgy tűnik azonban, hogy a Gearbest megszűnt, erre utal az, hogy a weboldala napok óta elérhetetlen, Facebook oldalukon pedig utoljára júliusban posztoltak. 

Eltűnt a Gearbest, pórul járhattak a vásárlók

Az elmúlt hónapokban már sejteni lehetett a gondot, hiszen az évek során folyamatosan csökkent a termék kínálat, emellett pedig 2021-ben már szokatlanul sok panaszt is lehetett olvasni róluk. Meg nem érkező csomagok, problémás visszatérítések és hasonlók.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Gearbest koporsójába talán az utolsó szög a nyáron bevezetett európai áfa fizetési kötelezettség lehetett. Július 1-től minden EU-n kívülről érkező csomagnak vámvizsgálaton kellett átmennie és meg kellett fizetni az értéke után a helyi általános forgalmi adót. Magyarországon ez magas, 27%-os mértékű. Emiatt valószínűleg alapból megcsappant az európai piacról a rendelésszám.

Azt egyelőre nem tudni, hogy azon vásárlók, akik az oldal eltűnése előtt rendeltek, kifizetve azok megkapják-e a rendelést, vagy esetleg a pénzüket. Nem biztos, hogy sok reményük lehet erre sajnos.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával