Funkciók

Ezek az EMUI 13 újdonságai

A HUAWEI közzétette az új EMUI 13 rendszerfelület képességeit és funkcióit.

EMUI 13

A fő funkciók továbbra is az ökoszisztémára, a még okosabb használhatóságra és a biztonságra fókuszálnak. Az EMUI 13 először a HUAWEI Mate 50 Pro modellen fut, később a nova 10-es modell is megkapja majd frissítésként. 2022. október végén még nem ismert további frissítési terv, de valószínű, hogy számos további készülék kap majd EMUI 13-at.

Új minialkalmazások

Az alkalmazás ikonokat felfelé pöccintve felugró gyorsmenüvel érhetők el a leggyakrabban használt funkciói, valamint külön widgetként elhelyezhetők a képernyőn, hogy még több információ legyen elérhető kompakt méretben, vagy gyorsabban használhatók legyenek az adott funkciók.

Blokkosított minialkalmazások

A méretezhető widgetek különböző funkciókat tartalmazhatnak, nagyobb a személyre szabás.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Helyet lehet megtakarítani a képernyőn a lapozható widgetekkel. Több különböző app minialkalmazása egymásra helyezhető és lapozható a főképernyőn.

Átméretezhető okos mappák

A hagyományos app ikon mappák leáldoztak. Az új okos mappák különböző méretben és formában kínálnak lehetőséget az ikonok tárolására.

A mappa lehet négyzetes, vízszintes és függőleges csík egyaránt, több, vagy kevesebb alkalmazás ikonnal.

Blokkosított tartalommegosztást kínál a SuperHub

Bármilyen  kép, szöveg, vagy fájl hosszú megérintésével belehúzható a SuperHub felületbe, ahonnan egyszerűen tovább osztható alkalmazásba, vagy kapcsolt eszközre. Kereshető, újrahasználható és törölhető a korábban beillesztett, megosztott tartalom.

Szuperkészülék

A Szuperkészülék funkció együttműködik még több okoseszközzel, beleértve a HUAWEI Vision tévékkel, a HUAWEI Matebook notebookokkal és a HUAWEI MatePad Paperrel is. A Drag to Connect funkcióval sosem volt egyszerűbb két eszköz csatlakoztatása egymáshoz.

Új Multi-tasking funkciók

A Matebookokkal használható Többképernyős együttműködés új funkciója a normál alkalmazás ablak használata, amely lehetőséget nyújt a telefonról megnyitott alkalmazás hagyományos, Windows programhoz hasonló ablakos nézetben való használatához, amivel még könnyebb és természetesebb lesz a használat.

EMUI 13 Többképernyős együttműködés

Az új funkció a megjelenéskor csak a HUAWEI Jegyzettömb és az Email alkalmazással érhető el, később további appok támogatása érkezik.

Multi-Kamera funkció

Az új Multi-Kamera mód segítségével videó chat közben megosztható a kamera képe más eszközre, így távolról is átélhető minden pillanat.

EMUI 13 Multi-Kamera

Egyszerre két headseten is szólhat a zene EMUI 13-mal

Egyszerre két HUAWEI FreeBuds is csatlakoztatható az EMUI 13-mal, amelyek egyszerre szólhatnak, külön állítható hangerőn.

Tárhelyet spórol a SuperStorage funkció

Egy 256 GB-os telefon esetében akár 20 GB helyet is meg lehet takarítani a SuperStorage segítségével. A funkció megkeresi az azonos fotókat a telefonon és egyesíti azokat, illetve tömöríti a csak ritkán használt alkalmazásokat.

Adatvédelmi központ

Még precízebb beállítási lehetőség a személyes adatok védelméhez. Megadható, hogy milyen gyakran férjenek hozzá adatokhoz az alkalmazások, rendszer-szintű biztonsági ellenőrzés.

Biztonsági központ 

A készülék védelem funkció bekapcsolásával a készülék automatikusan ellenőrzi a biztonsági rések lehetőségét, vírusok után keres és illetéktelen behatolások lehetőségét felfedi. 

Személyes adatok eltüntetése a fotókról

Megosztás előtt minden fontosabb személyes metaadat eltüntethető a fotókról. Nem csak a készítés helye, hanem annak időpontja, illetve a készítő készülék információi is.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával