Akció

Ezért adom el a Huawei Mate 30 Prót

Három hete számoltam be róla, hogy vettem egy Huawei Mate 30 Prót Kínából. Most pedig eladom.

Könnyen jött, könnyen megy.

Valójában ez annyira nem igaz, nem is jött könnyen, nem is megy könnyen. A gondolat, hogy az amerikai utamra viszek egy Mate 30 Prót, még a nyár folyamán fogalmazódott meg a fejemben, amikor még telefon bejelentés sem volt. A Huawei Magyarország képviselete kézséges lett volna, viszont a központ döntésén is múlott, hogy tesztre tudnak-e majd kiadni készüléket. Amikor szeptember végén eldöntöttem, hogy vásárolok egy ilyen telefont az útra, nem lehetett tudni még, hogy kapnék-e időben tesztre, ezért is döntöttem ezen út mellett.

Természetesen a beszerzés volt a legnehezebb, hiszen szeptember végén jelent meg a készülék, kizárólag Kínában, ahol ráadásul jelentős érdeklődés mutatkozott a telefon után. A különböző kínai webshopok, mint az Aliexpress, Gearbest, Geekbuying és társai kifejezetten magas áron szállították volna jó eséllyel időben a készüléket, ez nagyjából olyan 430-450 ezres árat jelentett és nem is volt biztos az, hogy a rövid idő alatt, még az amerikai út előtt megérkezik hozzám.

Huawei Mate 30 Pro teszt

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Végül egy barátom segítségével, közvetlenül Kínából vásároltam meg a készüléket, amely rendkívül kalandos módon érkezett meg hozzám, amely küzdelmei során úgy éreztem, hogy 5 évet sikerült öregednem 5 nap alatt. De megérkezett.

Miért adom el?

A vásárlásnak két célja volt, a készülék tesztelése és az amerikai fotótúra vele, ezek pedig megvalósultak.

Huawei Mate 30 Pro teszt

A Huawei Mate 30 Pro Amerikában – fotótúra

Nem is terveztem azt, hogy hosszútávon megtartom, amelynek oka az, hogy a HuaweiBlog és a Huawei közösség szempontjából hasznosabb az, ha olyan készüléket használok napi szinten, amellyel kapcsolatban jönnek is kérdések, így könnyen tudom azokat megválaszolni. Egyelőre pedig az kevésbé valószínű, hogy hazai Mate 30 Pro felhasználók fognak sorba állni kérdéseikkel. De ha megjelenik itthon a készülék, akkor igen, én is vissza fogok térni rá.

Huawei Mate 30 Pro teszt

Mire jó egy kínai Mate 30 Pro?

Sokan feltették a kérdést, hogy mennyire használható a Google Play szolgáltatások nélkül a készülék. Az alkalmazások egy részét magam gond nélkül pótoltam AppGallery-ből is, másik részét pedig az Aptoide-ből. Ebből a szempontból igazából csak a GMS mélyebb hiányosságai okoztak kisebb, nem áthidalhatatlan gondokat. Ha lesz a jövőben rá működő Google Play Szolgáltatások telepítési lehetőség, akkor pedig igazából ez a probléma teljesen áthidalhatóvá válik.

Túllépve azonban a szoftveres hiányosságokon, amivel még együtt lehet élni, van olyan, amiben jobb, mint minden más, meg van olyan, amiben nem. Például fotózás terén, ha normál felvételeket készít valaki, nem lesz előrébb, mintha P30 Prót használna. Ellenben ha széleslátószögben fotóz, esetleg videóz, vagy szuperlassított videóz, akkor már érezhető lesz a különbség és az előny az elődhöz képest.

Huawei Mate 30 Pro teszt

Mennyi az annyi?

Mennyiért adom a Mate 30 Pro telefont? Jelentősen olcsóbban, mintha most megrendelnéd azt a Gearbestről, vagy esetleg vásárolnál egy repülőjegyek Kínába, hogy személyesen menj érte és ott szerezd be. Na meg azonnal itt van a készülék.

A Huawei Mate 30 Pro telefonomat elsőnek exkluzívan a Huawei adás-vétel csoportban hirdettem meg!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával