Hírek

Felbukkant a Huawei AX2 Pro Wi-Fi 6 router

Egy Kínában felbukkant információ alapján hamarosan jöhet a Huawei újabb Wi-Fi 6 routere.

A Huawei AX2 Pro router várhatóan 2000 Mbps-os vezeték nélkül, azonban nem biztos, hogy az átviteli sáv marad 160 Mhz-es, mint az AX3 sorozat esetében.

Felbukkant a Huawei AX2 Pro Wi-Fi 6 router

A felbukkant képeken is az látható, hogy az antennán lévő logón “WiFi 6 Plus” jelzés szerepel, mint az AX3 szérián. Ez az eredeti bejelentés szerint 160 Mhz-es sávot biztosítana, azonban a forrás alapján az AX2 Pro kevesebbet tudhat majd. A WiFi 6 a fejlesztésében a Huawei is részt vett, illetve ők készítettek egy új verziót belőle, amelyet Wi-Fi 6+ néven illettek és 80 MHz helyett akár 160 MHz is lehet az átviteli spektrum.

Felbukkant a Huawei AX2 Pro Wi-Fi 6 router

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ahogyan a képeken is látszik, külsőleg nem igazán lesz különbség az AX3-as sorozathoz, hiszen a ház nagyjából azonos, ahogyan a fekete és fehér szín is.  A router jobb sarkában látható az NFC logó, azaz valószínűleg az AX2 Pro is képes lesz androidos (és HarmonyOS-es) telefonokra jelszó nélkül, érintéssel kapcsolódni.

Az AX3 sorozat két modellből áll. Kínában ezek neve simán AX3 és AX3 Pro. Ezek Európába már AX3 (Dual-Core) és AX3 (Quad-Core) néven érkeztek meg 2020-ban. Az AX2 Pro név is valószínűleg a kínai piacon lesz használatos, azonban egyelőre várjuk meg a router megjelenését, hogy további infóval tudjunk szolgálni.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával