Hírek

Felhagy a belépőszintű telefonokkal a Huawei

A Huawei felhagy a legolcsóbb telefonokkal és a prémiumra fókuszál.

A Bloomberg számára adott interjújában, Richard Yu, a vállalat telefonos ágazatának vezérigazgatója beszélt arról, hogy a Huawei feladja legolcsóbb készülékek gyártását. Ennek az oka egyszerű, ezen modelleken extrém alacsony az árrés, amivel nem tudnak profitot termelni.

Ez gyakorlatilag a legolcsóbb telefonok piacát jelenti, ha a hazai piacot nézzük, a vezető valószínűleg a 15-35 ezer forint közötti szegmensre gondolt. Itt eddig a Huawei Y-szériája versenyzett. A jelenlegi legolcsóbb Huawei telefon itthon az Y3 II, amely szolgáltatóknál kártyásan akcióban akár 20 ezer forint körül is megvehető, míg kártyafüggetlen piacon 27-35 ezer forint között mozog az ára, viszont ez a modell már egy éves. Ennek utódja is van már, a Huawei Y3 2017, azonban egyelőre ez a modell még nem érhető el Magyarországon.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei továbbra is igyekszik tartani a tengerentúli növekedését, amelyet már szépen felépített például Európában és a feltörekvő piacokon. Az elsődleges prioritás a gyártónak továbbra is Európa, Kína, illetve Japán, ahol úgy látja a vállalat, hogy a piaci viselkedés egészséges, az emberek nyitottak a Huawei stratégiájára.

Richard Yu ebben az interjúban a Huawei Mate 10-ről is beszélt, erről itt lehet olvasni:

Az első Huawei Mate 10 információk

Forrás: Bloomberg Technology

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával