Hírek

Fokozatmentes optikai zoom modult fejlesztett az LG telefonokhoz

A HUAWEI volt az első gyártó, amely sikerre vitte a periszkópikus kamera zoomot a P30 Próval. A megoldás azóta is kis mértékben terjedt csak el, kevés készülékben, amelynek egyik oka az volt, hogy ez egy viszonylag drága megoldás.

A P30 Pro periszkópikus kamerájának felépítése

Az LG Innotek bemutatott egy új periszkópikus zoom kamera lencsét, amely mozgó komponensekkel rendelkezik, ezzel biztosítva fokozatmentes 4x-9x-es optikai zoomot a képminőség romlása nélkül. 

Az új fejlesztésű kamera modul ráadásul sokkal kompaktabb kialakítással rendelkezik, mint a korábbi fix optikai lencsék, ezért helyet lehet vele megtakarítani a készülékházon belül, valamint akár a kiemelkedő kamerasziget mérete is csökkenthető.

Fokozatmentes optikai zoom modult fejlesztett az LG telefonokhoz

A HUAWEI a P30 Pro esetén 5x-os fix optikai zoomot kínált a periszkópikus zoom megoldással. A P40 Pro+ esetén ezt módosította 10x-es-re és egy normál, 3x-os optikai zoomot biztosító kamerával egészítette ki, így elérhető volt a 3x-os és a 10x-es optikai zoom is. A P50 Pro és Mate 50 Pro esetén már egy új, 3,5x-es optikai zoomot használt a cég. Ezek mindegyik fix érték.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei P50 Pro teszt
A HUAWEI P50 Pro 3,5x-es fix optikai zoomot kínál

Az LG megoldása a fokozatmentes állítás miatt lehet különleges, hiszen így 4x-9x-es zoom tartomány válhat elérhetővé a telefonokban képminőség romlás nélkül. A mozgó alkatrészek azonban azt is jelentik, hogy azon modellek, amelyekbe belekerül a jövőben ez a megoldás, valószínűleg az eséseket kevésbé fogják szeretni, a fizikai behatás miatt megsérülhet a precíziós modul.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával