Hírek

Gondok egyes P30 Pro-k SafetyNet hitelesítésével

A napokban tűnt fel Twitteren, hogy a Huawei P30 Pro elhasal a SafetyNet megfelelőségen, azonban a Huawei megerősítette, hogy egy elszigetelt esetről van szó.

Gondok egyes P30 Pro-k SafetyNet hitelesítésével
Saját P30 Pro készülékemen nincs gond, a legfrissebb EMUI 10 béta kiadás ellenére sem.

 

A SafetyNet a Google egy szoftvere, amely ellenőrizni tudja, hogy a készülék valóban eredeti, módosítás nélküli szoftvert futtat-e. Ennek megléte alapfeltétel például a Google Pay használatához, vagy éppen a Netflix használatához.

Az AndroidAuthority érdeklődése a Huawei megerősítette azt, hogy egyes EMUI 10 béta rendszert futtató modellek esetén fennál a problém,a de már dolgoznak a Google-lel a probléma megoldásán.

 

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Elindult az EMUI 10 béta teszt, hazánkban nem érhető el

Gondok egyes P30 Pro-k SafetyNet hitelesítésével
Így néz ki a hiba egyes EMUI 10 bétát futtató P30 Pro modelleken

Egyes esetekben a Google engedélyezi a gyártók számára, hogy a béta OS bizonyos modelleken hitelesített verzióként jelenjen meg, még akkor is, ha valójában az a szoftver még hitelesítés alatt áll.

Néhány vizsgálat után azt tapasztaltuk, hogy az augusztus elején kiadott P30 és P30 Pro globális EMUI 10 béta verziók nem jelennek meg hitelesített eszközként, pedig így kellene működniük.

Az EMUI 10-et a P30-ra és a P30 Pro modellekre a Google már hitelesítette és az hamarosan elérhető lesz a felhasználók számára. Mindeközben egyeztetünk a Google-lel is, hogy azonosítsuk a gondot és megoldjuk a problémát a béta tesztereknél – áll a Huawei közleményében.

A saját Huawei P30 Pro készülékemen is már az EMUI 10 béta fut (10.00.153(C431E19R2P5logpatch01)), ez a verzió pár nappal ezelőtt frissült és ez átmegy a SafetyNet tesztjén. A Huawei szerint a probléma csak kevés, a bétában résztvevő készüléket érint.

Megszereztük az EMUI 10 frissítési ütemtervet

Egyes felhasználók az interneten azt jelezték, hogy a P30 Pro készülékük EMUI 9.1 alatt is megbukik a SafetyNet teszten, habár a Huawei azt jelezte, hogy csak az EMUI 10 béta kiadása esetén tapasztaltak ilyet. Magyarországon egyelőre nem jelentkezett nálunk senki sem, hogy probléma adódna a SafetyNet hitelesítéssel és így például a mától magyarul is elérhet Netflix-szel.

Ha Huawei P30 Pro telefont használsz és megnéznéd a telefonod hitelesítését, itt töltheted le a SafetyNet alkalmazást hozzá! Passed? Failed? Szavazz, vagy kommentelj posztunknál!

Huawei P30 Pro tulajdonosok! A ti készüléketek megfelel a SafetyNet hitelesítésen?https://hwb.hu/P30ProSafetyNet

Közzétette: HuaweiBlog – 2019. október 4., péntek

Ezek az EMUI 10 újdonságai

Source
AndroidAuthority

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker