Hírek

Google: pont a Huawei tiltása okozhat biztonsági kockázatokat

Az Alphabet Inc, a Google anyavállalata jelezte az Amerikai Egyesült Államok kormányának, hogy a Huawei elleni szankciókkal komolyabb biztonsági kockázatokat okozhatnak.

Az Alphabet két irányból közelítette meg a problémát a világ két legnagyobb hatalmának csatározásával kapcsolatban. Azzal, hogy a Huawei-t eltiltják az amerikai technológiáktól, rövid távon ugyan sebet ejt a vállalat megítélésében, hosszú távon azonban azt okozhatja, hogy a kínai cégek nagyobb fókuszt fektetnek a saját fejlesztésekbe, amivel elveszthetik az amerikai cégek, mint például a Google a dominanciájukat.

Richard Yu korábban elmondta, hogy a Huawei fejleszti a saját operációs rendszerét, azonban ők a Google és a Microsoft rendszereit szeretnék használni és kizárólag akkor veszik elő a saját megoldásukat, ha az amerikai kormány nem hagy más lehetőséget számukra.

A Google anyavállalata arra is felhívta a figyelmet, hogy ha korlátozzák a kapcsolatukat a Huawei-jel, az biztonsági kockázatot jelenthet a jövőben több millió felhasználó számára azzal, hogy később kaphatnak meg biztonsági frissítéseket, vagy rendszerverziókat. Bár az Egyesült Államokban viszonylag kevesen használnak Huawei telefont, a gyártó adatai alapján világszerte 470 millió Huawei okostelefon van használatban, ebből kb. 80 millió Európában.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával