Hírek

Halasztást kértek az USA-ban a Huawei tiltásra

A Fehér Ház költségvetés-kezelési hivatala (OMB) kérte a kongresszust arra, hogy késleltesse a szövetségi vállalatoknak a Huawei berendezések használatának tilalmát.

Újabb amerikai szankció a Huawei ellen

A nemzeti védelmi engedélyezésről szóló törvény (NDAA) részét képező tilalom megtiltja a szövetségi kormány vállalatainak, hogy a Huawei berendezéseit, termékeit és megoldásait használják azon aggályaik miatt, miszerint a vállalat technikái a kínai kormány nevében kémkedésre adhat lehetőséget. Ezt a Huawei korábban cáfolta, illetve emiatt pert is indított az amerikai állam ellen.

A Költségvetés-kezelési hivatal igazgatója, Russel T. Vought fogalmazta meg a levelet, amit Mike Pence alelnöknek és kilenc különböző kongresszusi tagnak küldtek meg.

Ez arról szól, hogy azon vállalatok, amelyek az amerikai kormánnyal folytatnak üzleti tevékenyésget kapjanak időt arra, hogy mentesítsék magukat a Huawei és az NDAA-ban felsorolt további kínai vállalatokkal folytatott üzleti tevékenységek alól – mondta Jacob Wood, az OMB szóvivője.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A szövetségi kormány minden ügynöksége számára tilos a Huawei berendezések használata ettől az évtől, azonban a szövetségi vállalkozók és az állami támogatásokkal rendelkező szervezetek tilalma még két évig nem lép hatályba. A Fehér Ház OMB-ja azt kéri most, hogy ezt a két éves időtartamot négy évre tolják ki.

Az OMB levele kitér azon vidéki amerikai régiókra, amelyben a vállalatok azért használnak Huawei termékeket, mert azok költségei alacsonyak, így ezek lecserélése jelentős károkat okozna számuka. A levél továbbiakban kitér arra, hogy “széles körben értintheti a részvényeseket is a tiltás”.

Egyelőre nincs arról információ, hogy a Kongresszus elfogadja-e a kérést és kiterjeszti-e a két éves időszakot négy évre, amíg használhatnák a vállalatok a Huawei termékeit.

Forrás
GizmodoThe Wall Street Journal

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával