Hírek

Hamarabb lehet Apple FaceTime a hazai Huawei telefonokon, mint Huawei MeeTime

Az Apple nyári fejlesztői konferenciáján (WWDC 21) bejelentette, hogy a vállalat videóhívásos szoftvere, a FaceTime elérhető lesz a cég ökoszisztémáján kívül is.

Az Apple Music régóta elérhető Androidra alkalmazásként, azonban a Facebook nem app formájában jön Androidra és Windowsra, hanem böngészőben, webes felületen – ezzel együtt akár HarmonyOS-en is használható lehet.

FaceTime hívás Androidon

Azért elég megkötött a FaceTime használata nem Apple készüléken. Egyrészt egy Apple felhasználónak kell meghívnia a beszélgetésbe a “kívülállót”, aki böngészőből tud majd becsatlakozni akár telefonon, akár notebookon. Hasonló lesz, mint egy Zoom beszélgetés.

Huawei MeeTime

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Érdekesség, hogy a Huawei több mint egy éve, 2020. áprilisában a P40 szériával jelentette be a, a saját videóhívásos szoftverét. Ez azóta néhány országban elérhető, főleg Ázsiában. Európában jelenleg csak Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Lengyelországban használható. Bár a P40 széria kommunikációs elemeiben rendre felbukkant a MeeTime, mint képesség itt Magyarországon is, sajnos továbbra sem tudni, hogy ezt mikor használhatjuk.

H

Valószínűleg valahol probléma csúszott a gépezetben, ugyanis 2020. március elején, mielőtt tesztelhettem a P40 Lite-ot, már akkor felbukkant egy prezentációban a MeeTime lehetősége, amelyről akkor annyit mondtak a Huawei hazai képviseleténél, hogy hamarosan érkezhet. A P40 széria bemutatójával meg is lett a hivatalos premier, azonban több mint egy év után sincs lehetőség használni azt a magyar felhasználóknak. Pedig, pont az elmúlt egy évben használtak kifejezetten sokan videóhívást a koronavírus járvány lezárásai, korlátozásai miatt, igazán jó és hasznos funkció lehetett volna.

Azon felhasználók, akik Apple iOS 15 bétát használnak, már elvileg tudnak meghívni FaceTime beszélgetésbe Huawei felhasználókat is. Hogy magyar Huawei felhasználók mikor tudnak Huawei felhasználót felhívni MeeTime-ban, továbbra sem tudni. Várhatóan ősszel adja ki az Apple az iOS 15 stabil verzióját. Ha addig a Huawei nem teszi elérhetővé hazánkban a MeeTime használatát, akkor valóban hamarabb lesz lehetőség egy P40 Pro telefonon Apple FaceTime hívásba bekapcsolódni, mint Huawei MeeTime-ba.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával