Frissítés

HarmonyOS-re frissíthetnének az EMUI 11 felhasználók

A Huawei Developer Conference 2020-on debütált a HarmonyOS 2.0 és az EMUI 11, amely a jövőben akár össze is fonódhat.

HarmonyOS 2.0 a HDC 2020-on

Már a bejelentés során elhangzott az, hogy a Huawei 2021 elején adhat ki HarmonyOS-t futtató okostelefont. Később azonban több érdekes információ is megjelent, amely elég éles váltást jelentene. Dr. Wang Chenglu, a Huawei szoftverfejlesztési részlegének elnöke azt mondta, hogy azon felhasználók, akik EMUI 11-re frissítik a telefonukat, lehetőséget kapnak majd HarmonyOS-re frissíteni tovább, “olyan hamar, amennyire csak lehet”.

Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője a HDC-n elmondta, hogy a HarmonyOS 2.0 szeptember 10-től elérhető a 128 KB és 128 MB memóriaméret közé eső IoT eszközökre, okostévékre, viselhető eszközökre, autókra. 2020. áprilistól megnyílik a 128 MB és 4 GB memóriatartományú eszközökre, mígy várhatóan 2021. októberétől érhető el a 4 GB-nál több memóriával rendelkező eszközökre. Azt fontos hozzátenni, hogy ez a nyílt verzióra igaz, amely bármilyen gyártó számára elérhető.

Ilyen okosórán a HarmonyOS

A Huawei több magasrangú vezetője is utalt a HDC-n arra, hogy a gyártó tervei között szerepel az Android operációs rendszerről HarmonyOS-re váltani a telefonokat. Pontos dátumot nem jelöltek meg, valószínűleg nem véletlenül. Jelenleg még a HarmonyOS telefonos felületét sem ismerni, alkalmazások nincsenek rá, emiatt erősen kérdéses, hogy mennyire volna használható a készülék. Persze igen, a rendszer valószínűleg működne arra, amire kell, csak a 3rd party alkalmazások hiánya okozna jelentős problémát.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Itt az EMUI 11

Ezekre a Huawei-re indul EMUI 11 béta tesztelés

 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával