Akció

Hasznos változás az Árukeresőn

Az elmúlt évtizedben óriási népszerűségnek örvendtek az árösszehasonlító oldalak az ár szempontjából érzékenyebb piacokon, így Magyarországon is, ezért is örülünk neki, hogy az Árukereső is lépett előrébb egy kicsit abban, hogy az ár mellett az eredet is nagyobb hangsúlyt kapjon.

Hasznos változás az Árukeresőn

Magyarországon három irányból szereznek be okostelefont az emberek. Hazánk elsősorban szolgáltatói piac, ami azt jelenti, hogy a legtöbb telefont a mobilszolgáltatók értékesítik. A kiskereskedelmi piac pedig két részre szakadt, az egyik fele azon kereskedők, amelyek hivatalos, hazai forgalmazású termékeket árulnak, a másik fele pedig látványosan olcsóbban, külföldről származó termékeket kínál, magyar gyártói garancia nélkül, ráadásul az idő sok esetben igazolta, hogy ezen kereskedők gyakran áfacsalt telefonokat árulnak, így alakítanak ki érezhető árelőnyt a tisztességes kereskedőkhöz képest.

Ezért ne vedd az olcsóbb GSM-es okostelefonokat

Az összes árösszehasonlító oldalon problémát okozott eddig is az, hogy a különböző hazai és külföldi modellek ömlesztve voltak listázva, még akkor is, ha valójában nem is feltétlenül azonosak, legalábbis a jótállási feltételekben biztosan van egy érezhető különbség a Huawei modellek esetén. Most ezen igazított kicsit az Árukereső, amely a találatok között megjelölte a Huawei Hivatalos partnereket egy-egy plecsnivel, így a listában látva ezt a jelölést tudhatja a vásárló, hogy az adott kereskedő ajánlata hivatalos, Magyarországra szánt terméket tartalmaz, amely itthon, a gyártó szervizében érvényesíthető jótállást is tartalmaz, plusz akár egyéb extra szolgáltatásokra is jogosult lehet.

Hasznos változás az Árukeresőn
A kereskedő logója alatt lévő jelzés, amely segíti a választást vásárlás során.

Ha a Huawei P30 Pro 8/256 GB-os modelljét nézzük, annak adatlapján az Árukeresőn 54 különböző kereskedői ajánlatot láthatunk, amely között könnyű volna elveszni és az átlag vásárló nem feltétlenül tudja, hogy milyen különbség van a legolcsóbb 224 490 forintos ajánlat és a legolcsóbb hivatalos partner 269 999 forintos ajánlata között, pedig ez rendkívül fontos lehet később. Mostantól a kereskedő logója alatt megjelenő HUAWEI HIVATALOS PARTNER plecsni jelzi azt, hogy mely kereskedők ajánlatait érdemes megvásárolni. A többi esetén jó eséllyel fennáll az, hogy külföldi piacra szánt készüléket vásárol az ember, bolti garanciával.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Hol érdemes Huawei-t vásárolni? Katt!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával