Hírek

Hatalmas és durva lett a HUAWEI Matebook 16s

Bemutatkozott a HUAWEI Matebook 16s, a gyártó legújabb prémium notebookja.

A többi felsőkategóriás HUAWEI notebookhoz hasonlóan a Matebook 16s-be is 3:2-es képarányú kijelző került, amely ezúttal a termék nevéhez hasonlóan, 16”-os képátlóval rendelkezik. HATALMAS, de szó szerint. Az IPS panel 2520×1680 képpont felbontású és egy 10 pontos érintőfelület is található rajta. 

Hatalmas és durva lett a HUAWEI Matebook 16s

A notebook nem csak hogy 12. generációs Intel Core processzorokat kapott, hanem a legerősebb kiadásokat belőle. A legdrágább modellben a Core i9-12900H lesz, emellett pedig választható a Core i7-12700H és az i5-12500H típus is. A legerősebb i9-es modell esetén 14 mag, 20 feldolgozó szál és 60 watt TDP dolgozik a leggyorsabb munkavégzéshez. Emellé társul 16 GB LPDDR5 kétcsatornás memória, illetve 1 TB-os PCIe SSD is. A hűtésről egy nagyméretű hűtőrendszer gondoskodik, két 75 mm-es ventilátorral, 2 mm vastag hűtőcsövekkel.

A háttérvilágítással rendelkező billentyűzet két oldalára kerültek a hangszórók. A Matebook D16-tal ellentétben a 16s-ben nincs numerikus pad a klaviatúrán.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A kijelző felé (tehát nem a billentyűzetbe rejtve) egy FullHD felbontású webkamera került. ez támogatja az arckövetést, illetve a virtuális háttér megjelenítést is.

Hatalmas és durva lett a HUAWEI Matebook 16s

A nagy teljesítmény miatt a notebook 84 wattórás hatalmas akkumulátort kapott, amelyet 135 wattos töltővel lehet feltölteni (a Core i5 és i7 modellek 90 wattos töltőt kaptak). A 16s jobb oldalán két teljes méretű USB-A port van (USB 3.2 Gen 1 technológiával), a bal oldalra került egy USB-C port, egy Thunderbolt 4, egy teljes méretű HDMI és egy 3,5 mm-es audio csatlakozó is.

A MAtebook 16s-en már Windows 11 operációs rendszer fut, amely támogatja a HUAWEI AppGallery-t mobil alkalmazások futtatásával. Sajnos egyelőre nincs információ arról, hogy megjelenhet-e a jövőben az új prémium notebook Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával