Tippek-trükkök

Headset jel, amikor az nincs is bedugva? Itt a megoldás!

Számos felhasználó tapasztalhatja azt, hogy a telefonja állapotsávja megjeleníti a headset ikont, mintha csatlakoztatva lenne egy fülhallgató, közben nincs. Az okok egyszerű és akár a megoldás is az lehet.

Headset jel, amikor az nincs is bedugva? Itt a megoldás!

Számos oka lehet annak, ha a headset nincs bedugva, mégis úgy érzékeli a telefon azt, hogy be van. Ez azért kellemetlen, mert ilyenkor minden hangot a headseten keresztül játszana le a telefon, a zenét, az értesítési hangokat és a telefonhívást is.

Az okok és a megoldás

A legjobb eset az, ha ezt egy szoftveres bug okozza, akkor ezt egy újraindítás meg szokta oldani, kikapcs és bekapcs után eltűnik a jelzést és újra használható a telefon.

Headset jel, amikor az nincs is bedugva? Itt a megoldás!

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ha azonban újraindítást követően sem változik a helyzet, akkor már fizikális “problémáról” van szó. Gyakran a jack aljzatban valami összezárja az érintkezőket és ez okozza a hibát. Ez lehet kosz, por, szösz, vagy rosszabb esetben folyadék.

Nem ajánlott fogpiszkálóval, vagy tűvel matatni a jack csatlakozón belül, hiszen rossz esetben a meglévő hibát is tetézhetjük. A legegyszerűbb, ha sűrített levegővel belefújunk. Ha szerencsénk van, ez kifújja a szennyeződést. Ha nem, akkor a kitisztításhoz célszerű a szervizt felkeresni.

Fontos megjegyezni, hogy amennyiben folyadék okozza a problémát, úgy a garancia valószínűleg érvényét veszti és fizetős javításban kezeli azt csak a szerviz.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával