Funkciók

Hihetetlen gyorstöltést mutatott be a Huawei

A Huawei Watt Lab, a vállalat akkumulátorokat fejlesztő innovációs részlege bemutatta a jövő gyorstöltését.

Jelenleg is az egyik leggyorsabb, telefonok számára elérhető gyorstöltési technológiát kínálja a Huawei a SuperCharge technológiával, azonban még ennél is sokkal gyorsabb az új megoldás, amelyet a vállalat mérnökei fejlesztettek ki.

Hihetetlen gyorstöltést mutatott be a Huawei

Az új fejlesztésű lítiumion akkumulátor a gyorstöltés segítségével 0%-ról 48%-ig mindösszesen 5 perc alatt feltölthető, amely igazán látványos eredmény.  A videón látható akkumulátor 3000 mAh kapacitású, tehát nagyjából 1500 mAh-t sikerült tölteni az akkumulátoron 5 perc alatt.

Egyelőre nem tudni, hogy a most bemutatott gyorstöltési technológia mikor kerülhet piacra, azaz melyik telefonban lesz elérhető elsőnek. Jelenleg még a SuperCharge megoldást használja a Huawei, amely így is sokkal gyorsabb, mint a konkurensek kivitelezése.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A fejlesztést a Huawei régóta végzi, ennek a videónak egyes részei ugyanis már 2015-ben feltűntek, azaz kísérleti jelleggel már 3 évvel ezelőtt is működött. Az, hogy most a Huawei újra kommunikált erről, azt jelentheti, hogy a piacra dobás már a küszöbön van.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a Huawei új gyorstöltési megoldása nem csak telefonokhoz használható, hanem akár notebookokhoz, sőt még elektomos járművekhez is jó lehet, így a jövőbeli felhasználási területei szerteágazóbbak lehetnek.

Szerző
GSMArenaComputerworld
Forrás
Huawei YouTube

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával