Funkciók

Hivatalosan is elérhető az Android Auto Magyarországon

Több EMUI 10-et futtató telefontulajdonos is tudta már használni a szolgáltatást, 2020. decemberétől azonban hivatalosan is elérhetővé tette a Google az Android Auto szolgáltatást.

A Google által fejlesztett Android Auto egy olyan szoftver, amely lehetőséget teremt a telefont és az autó központi multimédiás képernyőjét összekötni, az autón elérhető számos funkció a telefonról, viszont az autós használatra igazított felülettel. A segítségével lehetőség van a Google Maps, vagy a Waze navigáció, a különböző zenelejátszók, vagy éppen a telefon kihangosítására. Sok különböző megoldás már eddig is tudta ezt, viszont az Android Auto sok szempontból jobban optimalizált.

Android Auto

A 2015-ben indult szolgáltatás bár régóta tudott magyarul, hivatalosan mégsem volt elérhető. Több autót is úgy árultak már egy ideje Magyarországon, hogy támogatja az Android Auto funkciót, viszont az elérhetősége korlátozott.

Az Android Auto egyik alapfeltétele, hogy az autó fejegységének támogatnia kell azt. Néhány újabb autó már alapból támogatja, de sok olyan modell volt az elmúlt években, ahol csak külön fizetős extraként lehetett rendelni, vagy esetleg egyáltalán nem is volt elérhető. Önmagában a nagy kijelző nem jelenti a szolgáltatás támogatását.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ford Explorer XLT 2019
A Ford Explorer XLT-ben jól működött az Android Auto a Huawei P30 Pro telefonnal.

Ha az autó támogatja az Android Auto funkciót, akkor szükség van még mellé egy Android 10-et, vagy frissebb rendszert futtató okostelefonra, illetve egy USB kábelre. A telefont az autó dedikált USB portjára kell kötni (ha több is van), a kézikönyv jelzi azt, hogy melyik szolgál az Android Auto használatára is. Az Android 10-et futtató telefonok esetén elvileg nincs szükség letölteni külön appot, a Google Szolgáltatások keretrendszerén belül elérhető lett az Android Auto. A gépjárműhöz csatlakoztatva automatikusan indul is a szolgáltatás.

Az Android Auto segít az ingyenes navigációs lehetőségek kihasználásában és egyben biztonságosabbá teszi a közlekedést megfelelő használat esetén.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával