Frissítés

Android 7.0 frissítés a Huawei-nél – mire jön, mire nem?

Az augusztusban megjelent Android 7.0 Nougat rendszert követően sok Huawei tulajdonos várja az információt, hogy vajon mikor érkezik az új szoftver a készülékére. Jelenleg csak a Google Nexus 6P futtatja a legújabb szoftvert a gyártó háza tájáról, míg a Huawei hivatalos információt nem közölt az új kiadás érkezéséről a készülékekre.

Több szakmai oldal írt arról, hogy akár két évvel ezelőtti Sony és Samsung csúcsmodellek is elmaradhatnak a frissítés terén, amiről nem elsősorban a telefon gyártója tehet. A Google a legújabb rendszerfrissítéshez kötelezővé teszi az összes API támogatását, márpedig korábbi modellekben hiányozhat az OpenGL 4.x és OpenGL ES 3.1 támogatás, ennek hiányában pedig egyszerűen a Google nem hagyja jóvá a Nougat frissítést a gyártónak.

huawei-p9-android-n-beta-1

Bár a Huawei egyelőre nem adott ki frissítési tervéről információt, a hardveres korlátok alapján viszonylag könnyen kikövetkeztethető, hogy mely készülékek azok, amelyek valószínűleg kimaradnak itthon az Android 7.0-ból. Úgy tűnik, a Kirin 620, a Kirin 920, a Kirin 925, a Kirin 930 és Kirin 935 sem felel meg a Google legújabb szoftverének.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Ez alapján a következő modellek szinte biztos, hogy frissítés nélkül maradnak:

Ezen kívül természetesen más modellek is akadnak, amelyek esetében elképzelhető, hogy nem érkezik rájuk frissítés.

Vannak azonban olyan készülékek, amelyek hardvere eleget tesz a frissítés követelményeinek, ezek főleg a Kirin 650, Kirin 950 és Kirin 955 processzorral szerelt darabok.

A következő modellekre várható hogy érkezhet a jövőben Android 7.0:

Természetesen konkrétumokról akkor lehet majd beszélni, ha a Huawei hivatalos információt is közöl az Android 7.0 frissítési terveiről, szeptember közepéig azonban ez nem történt meg.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker