Kiegészítők

Huawei FreeBuds Pro bemutató

A Huawei legújabb TWS headsetjét teszteltem, a Freebuds Pro modellt, amely árban is a Pro szintre emelkedett.

Nagyjából 1,5 hónapot szántam arra, hogy használjam a FreeBuds Pro headsetet, mielőtt nekiálltam a tesztnek, így igyekeztem minél többször, többféleképpen használni.

Ami számomra elsődlegesen pozitív volt, hogy a doboza kb. fele, ha nem csak harmada az előd Freebuds 3-éhoz képest. Bár nehéz elhinni, de ezzel is jelentősen hozzájárul a Huawei a termékkel történő környezetterhelés csökkentéséhez.

A dobozt kinyitva a töltőtokkal találkozunk először, amely kisebb lett az elődöhz képest, megmaradtak a kerek vonalak, viszont már nem egy körlapot formáz. Számomra az pozitív volt a bejelentéskor, hogy megkapta a Freebuds Pro is a P40 Pro Silver Frost árnyalatát, bár azt hozzá kell tenni, hogy a töltőtok anyagminősége nagyban eltér a telefon hátlapjától, hiszen sima műanyag. Cserébe viszont matt, kevésbé karcolódó.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A töltő csatlakozó alulra került, USB-C továbbra is, illetve van egy Qi töltést lehetővé tévő elektronika benne, így vezeték nélkül is tölthető.

A fedelet felnyitva a két fülhallgató álló helyzetben található meg benne, közöttük pedig LED visszajelző segít, jelzi milyen módban van a headset. Pozitívum, hogy a CE és egyéb kötelező jelölések nem kívül vannak a borításon, hanem a tok belső felületén, a fedél tetején.

A fülhallgatók kialakítása kifejezetten érdekesnek nevezhető. Maga a szár teljesen szögletes, míg a fülbe illeszkedő rész már gömbölyű.

A Freebuds 3 után új, a Freebuds 3i-hoz hasonló kialakítást kapott az új Freebuds Pro, így gumiharangokkal a hallójáratba illeszkedik a fülhallgató. Ez segít, hogy jobb legyen a zajszűrés, illetve az illeszkedés is. A dobozban a fülhallgató mellett két különböző méretű gumiharang van még, hogy mindenki találjon olyat, amely a fülébe illeszkedik. Ezen felül extra, hogy az AI Life alkalmazás segít a megfelelő viselésben, az appben lefuttatható egy teszt, amely során jelez, ha nem megfelelően van a hallójáratban a fülhallgató és szükséges az igazítás. Erre azért is lehet szükség, hogy a megfelelő minőséget tapasztaljuk a zajszűrés során.

És ez a zajszűrés egy kifejezetten fontos része a FreeBuds Pro modellnek. Az AI Life alkalmazást megnyitva számos lehetőséget ad, hiszen nem csak ki és bekapcsolni lehet. A bekapcsolt ANC-hez ötféle mód érhető el (dinamikus, kényelmes, általános, ultra), hogy többféle használathoz lehessen igazítani a mértékét. Ezen kívül van egy Éberség mód is, amelynél akár a környezeti zajok egy részét is megemeli a headset, pont azért, hogy pl. utcán használat közben is észleljük a körülöttünk lévő történéseket.

A fülhallgatók szárának két oldalsó részén érintésérzékeny felület van, amelyekhez különböző gesztusok tartoznak. Ezek az AI Life-ban külön állíthatók, személyre szabhatók is. Különböző funkciók érhetők el azzal, ha csak összecsípjük az ujjunkat a száron, vagy utána rajta is tartjuk azt.

A hangzása kifejezetten kellemes a Freebuds Prónak, amelyen sokat segít a zajszűrés, de még enélkül is. Kellő a dinamika a hangzás során, egészen jól hallatszanak a mélyek is, persze csak a headsetekhez viszonyítva.

Azért nem egyszerű a Huawei FreeBuds Pro, mert bár technikailag egy kifejezetten jó modell, szép hangzással és hasznos funkciókkal, egy olyan, árérzékeny piacon kérnek érte 70 ezer forintot, ahol hasonló, minimálisan szolidabb képességekkel rendelkezik Freebuds 3 közel fele ennyiért érhető el.

Az átlag felhasználónak tökéletesen elég a Huawei Freebuds 3i, vagy a Freebuds 3, amelyek egyaránt rendelkeznek zajszűréssel. A FreeBuds Pro az érzékenyebb fülüeknél jöhet jól, akik tényleg még szebb hangzást akarnak, de mindezt TWS méretben és hajlandóak is megfizetni az ezzel járó árat.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával