Hírek

Ilyen lesz a HiLink, a Huawei okosotthona

A Huawei bejelentette a saját Smart Home, azaz okosotthon megoldását, a HiLinket.

Ilyen lesz a HiLink, a Huawei okosotthona

A telefonról is egyszerűen vezérelhető rendszerben számos eszköz vezérelhető lesz, ebben lesz a felhasználók segítségére a szintén a CES 2018-on debütált Huawei WiFi Q2 router.

Ilyen lesz a HiLink, a Huawei okosotthona

A HiLink alkalmazásból szinte bármilyen kompatibilis okosotthon termék elérhető és vezérelhető lesz. Itt nem csak a megszokott eszközöket kell elképzelni, mint a világítás, vagy a légkondícionáló, hanem például a sütő, vagy a robotporszívó is hozzáférhető lesz az alkalmazásban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei IoT rendszerét Lite OS-nek hívja. Az operációs rendszere 10 KB-os kernellel dolgozik, amely negyede a konkurens megoldások méretének. Emellett a Huawei azt ígéri, hogy 20%-kal gyorsabb annak válaszideje, 1/5-e az energiafelhasználás, ráadásul más vállalatok termékeihez képest 30%-kal gyorsabban lehet azt integrálni a rendszerbe.

Rendkívül gyorsan növekvő ökoszisztémát álmodott meg a Huawei, ennek részeként 2018-ban partnerei 50 kategóriában több mint 500 terméket fognak piacra dobni, ami kompatibilis lesz a HiLinkkel. A partnerek között jelenleg még főleg ázsiai vállalatok találhatók, amelyek hazai szemmel kevésbé ismertek, azonban olyan, Magyarországon is elérhető márkákat is találni közöttük, mint a Nespresso, a Haier, Skyworth, vagy az Ecovacs Robotics.

2018-ban tehát elindul a Huawei IoT innovációnak consumer terjeszkedése is, kíváncsian várjuk, Magyarországon mikortól és mennyit lehet majd ebből érezni.

A Huawei további CES 2018-as bejelentéseiért kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával