Hírek

Huawei: kétszámjegyű a növekedés 2019 első felében

A Huawei bejelentette a 2019 első felében elért pénzügyi eredményeit, amelyek továbbra is stabil növekedést mutatnak.

2019. első 6 hónapjában a vállalat 401,3 milliárd kínai jüan bevételt könyvelhetett el, amely 23,2%-os növekedés 2018. azonos időszakához viszonyítva. A profit 8,7%-volt.

Huawei: kétszámjegyű a növekedés 2019 első felében

Az operátori üzletág 146,5 milliárd CNY-t, a vállalati ág 31,6 milliárd CNY-t, míg a számunkra közelebb álló fogyasztói üzletág 220,8 milliárd CNY-t, azaz kínai jüant hozott.

A Huawei is kiemeli, hogy ez egy rendkívül egyedi időszak a vállalat számára, hiszen az amerikai intézkedések komolyan érintették a működést, azonban ezt sikerült kontrollálni és elenyésző mértékű a gond a gyártónál.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei beszállítói és partnerei továbbra is támogatják bíznak a Huawei-ben és további támogatásukat nyújtják, többek között az ellátási lánc fenntartásában.  Kiemeli a vállalat a beszámolójában, hogy a termék szállítások egyetlen napra sem csökkentek az amerikai intézkedések miatt.

Az 5G piacravezetése komoly feladat a Huawei számára. A cég 50 kereskedelmi 5G hálózat telepítésésre kapott szerződést és már 150 ezer bázisállomást leszállított világszerte.

Sok európai 5G hálózat épülhet Huawei termékekre

A Fogyasztói üzletágat figyelembeveéve a Huawei (a Honor márkát is beleértve) 118 millió okostelefont szállított le az első félévben, ami 24%-os növekedést jelent a 2018. azonos időszakához képest. A Huawei Mobile Services ökoszisztéma is szépen fejlődik, világszerte 800 ezer regisztrált fejlesztő és 500 millió felhasználó tagja már.

Letarolta a kínai telefon piacot a Huawei

Az év hátralévő felében sem tervez lassítani a Huawei, 2019 teljes egészében összesen 120 milliárd kínai jüant fektet be a kutatásba és fejlesztésbe.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával