Hírek

18:9-es kijelzőt kapott a Huawei Maimang 6

Az elmúlt hetekben kevés új telefonról volt szó a Huawei-nél, ami annak volt köszönhető, hogy a nyár elejére minden olyan újdonságot bemutattak, amivel számolnának az év nagy részében. Most azoban, hogy beköszöntött az ősz, jönnek azok a modellek, amelyktől a gyártó a karácsonyi forgalmat dobná meg és a jövő év első harmadát.

Bár a Huawei Mate 10 az ősz legnagyobb dobása, ami 3 hét múlva debütál, azonban addig is van itt még más érdekesség. Kínában bemutatkozott a Huawei Maimang 6-os modell, amely egy elég érdekes darab, több szempontból is. Ezen a néven csak ázsiában lesz elérhető, azonban elképzelhető, hogy a jövőben Európába is érkezik más néven.

A Maigang 6 érdekessége, hogy a vállalatnál ez az első modell, amely 18:9-es képaránnyal rendelkező kijelzőt kapott. Az 5,9”-os képátlót ezen képarány mellett úgy oldották meg, hogy 1080×2160 képpontos lett a megjelenítő, amelyet 2.5D ívelt üveg borít, hasonlóan a legtöbb készülékhez.

A kínai modellbe a Huawei saját fejlesztésű SoC-je került, a nyolcmagos Kirin 659. Ebben a Cortex-A53-as magokból négy darab 2,53 GHz-es órajelen, másik négy pedig 1,7 GHz-es órajelen üzemel, mellé pedig a Mali-T830MP2 GPU került. Ez az SoC korábban a Nova 2 és a Nova 2 Plus modellekben volt fellelhető.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A méretes középkategóriás phabletbe 4 GB RAM és 64 GB háttértár kerül, utóbbi microSD kártyával 256 GB-ig bővíthető, feltéve, hogy nem két SIM kártyával használnánk, ugyanis ez is Hybrid Dual SIM-es, azaz két nano SIM, vagy egy nano SIM és egy microSD helyezhető bele egyszerre.

A hátlap úgymond sok érdekességet nem tartogat, a középkategóriás készülék hasonlít a Honor 6X-re, illetve a Huawei Mate 9-re. Kettő darab kamera került rá, amelyek függőlegesen helyezkednek el egymáshoz képest. Itt az egyik 16 megapixeles, míg a második 2 megapixeles, szóval működésben is inkább a Honor 6X kamera megoldásához hasonlít, mint sem a Huawei Mate 9-hez.

Szintén érdekes az előlapi kamera, pontosabban kamerák! Mert hogy már ide is két képérzékelő szenzor került, egy 13 megapixeles, amelyet egy 2 megapixeles második egészít ki. A hátlapon kéttónusú vaku van, míg az előlapra is került egy kisebb teljesítményű villanó.

Az adatkommunikáció felemásra sikeredett. Ugyan támogatott a 4G LTE, amely mellé a VoLTE hívást is kezeli az operátor hálózatán, azonban WiFi-ből mindösszesen 802.11 b/g/n áll rendelkezésre, azaz kimaradt az ac szabvány támogatása, ez manapság pedig már komolyabb hiányosságot jelent.

A Huawei Maimang 6 készülék Android 7.0 Nougat rendszer verzióval és hozzá az EMUI 5.1-gyel érkezik, azonban reméljük, hogy a jövőben érkezik ennél újabb kiadás is, ami egyébként valószínűleg a Mate 10-en bemutatkozó új főverzió lesz.

A kínai piacon fekete, arany és kék színben jön a Maigang 6-os modell, az előrendelések már folyamatban vannak, az értékesítést szeptember 30-tól lesz elérhető. Egyes pletykák szerint ez a készülék más piacokon Huawei G10 és Huawei Mate 10 Lite néven lehet elérhető, szóval az esély megvan az európai megjelenésre. Ezzel kapcsolatban talán október 16-án többet megtudunk.

 

A Huawei október 16-án tart nagyszabású sajtóbemutatót Münchenben. Itt fog bemutatkozni a Mobile AI-val felszerelt Huawei Mate 10 modell.

Huawei Mate 10: bemutató október 16-án

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával