Hírek

Norvégiában is kérdés a Huawei 5G hálózatának biztonsága

Norvégia vezetése fontolóra veszi, hogy csatlakozzanak-e azon országok táborához, amelyek nem használnák a Huawei 5G-s fejlesztéseit az infrastruktúra bővítésekor.

5G hálózatot telepít Máltára a Huawei

Az ország kormánya jelenleg is tárgyalásokat folytat azért, hogy a jövőben kiépülő új 5G-s hálózatában minél kevesebb legyen a biztonsági rés. Érdekesség, hogy a norvég Telenor, amely Európa és Ázsia 8 országában 173 millió előfizetővel rendelkezik, már 2009-ben aláírt egy nagy szerződést a Huawei-jel hálózati fejlesztésekre, amely akkor óriási előrelépés volt a kínai vállalat számára. A Telenor, valamint a másik nagy norvég szolgáltató, a Telia jelenleg is Huawei felszereléssel biztosítják az országban a 4G-t, illetve mind a két operátor teszteli a Huawei 5G hálózati rendszereit.

Ugyan azokat az aggályokat vesszük figyelembe, mint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia, szeretnénk elkerülni a jövőbeli kémkedést a norvég magán- és államiszemélyeknék. Ez a kérdés kiemelt fontosságú, szeretnénk tisztázni még mielőtt megépítjük a távközlési hálózat következő generációját – mondta Tor Mikkel Wara, Norvégia igazságügyi minisztere a Reutersnek.

A Huawei norvégiai kiberbiztonsági tisztviselője, Tore Orderloekken is nyilatkozott a témában a Reutersnek és elmondta, hogy Norvégiában magasak a biztonsági követelmények és ennek a Huawei is megfelel.  A jövőben is nyíltan és átláthatóan folytatják a partnerekkel, felügyeleti szervekkel közösen a technológiáik tesztelését, illetve fejlesztését is, hogy bizonyítsák, a Norvégia számára is biztonságos 5G hálózatot tud telepíteni a Huawei.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A vállalat 2018-ban már 26 szerződést kötött 5G hálózat kiépítésre és a legnagyobb szereplő az újgenerációs hálózatok piacán.

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával