Hírek

Bemutatkozott a Huawei Nova 5 trió

A Huawei bemutatta az ötödik generációs Nova okostelefon sorozatot, amely három különböző készülékkel, új dizájnnal, friss SoC-vel és hasznos funkciókkal érkezik.

Bemutatkozott a Huawei Nova 5 trió

Kínában tartott június 21-én sajtóbemutatót a Huawei, ahol az új Kirin 810-es mesterséges intelligenciával ellátott középkategóriás SoC mellett bemutatkozott a Nova 5, a Nova 5 Pro és a Nova 5i okostelefon trió.

Jó teljesítményt mutat az új Kirin 810

Mind a három okostelefon nagy megjelenítővel rendelkezik, közülük a Nova 5 és a Nova 5 Pro a kijelzőbe épített optikai ujjlenyomat olvasót is kapott, míg a Nova 5i modell esetén a hátlapra került az ujjlenyomat érzékelő szenzor.

A Nova 5 sorozat új, holografikus 3D rétegelt üveg hátlapot kapott, amelynek köszönhetően látványos fényeffekteket tud produkálni a tükröződés során. A sorozat a fekete mellett piros, zöld és lila árnyalatban is megjelenik.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Bemutatkozott a Huawei Nova 5 trió

A Huawei Nova 5 okostelefon 6,39″-os FullHD+-os OLED kijelzőt tartalmaz, amelyet az új Kirin 810-es SoC szolgál ki teljesítménnyel. Régiótól függően a 6 GB RAM és 128 GB háttértár kombináció mellett a 8 GB RAM és 256 GB háttértár opció is elérhető lesz a Nova 5-ből. Fontos megemlíteni, hogy a 3500 mAh-s akkumulátor a Huawei új 40 wattos SuperCharge technológiájával is tölthető, a Mate 20 Pro és a P30 Pro után ez a harmadik ilyen, egyben első középkategóriás készülék. A hátlapon négy kamera kapott helyet, a főkamera 48 megapixeles, ezt egészíti ki egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű lencsével ellátott egység, valamint két 2 megapixeles szenzor, ezek makró fotózáshoz és mélységélességhez használatosak. A középkategóriás modell nem kapott optikai képstabilizátort, ráadásul a 4K-s videórögzítés is kimaradt.

A felsőkategóriában fog versenyezni a Huawei Nova 5 Pro modell, amely külsőben nem tér el jelentősen a Nova 5-től, azonban ebbe a tavalyi Dupla NPU-val ellátott Kirin 980-as
mobilprocesszor került. A telefon méretei és kamerái, de még az akkumulátor mérete is megegyezik a Nova 5-tel, így az egyetlen jelentősebb különbség közöttük, hogy ez a modell erősebb proceszort kapott, illetve hogy támogatja a 4K-s videórögzítést.

Bemutatkozott a Huawei Nova 5 trió

Az árával fog hódítani a Huawei Nova 5i, amely kisebb, 6,4″-os LCD kijelzőt kapott, azonban amíg a Huawei a két drágább modellen vízcsepp formájú notch van, addig ezen a kijelzőbe vágott lyukon belül található meg az előlapi kamera. A Nova 5i-be a Kirin 710F SoC került, viszont az akkumulátor elég nagy, 4000 mAh kapacitású, de nem támogatja a SuperCharge gyorstöltést. Erre a készülékre is négy kamera került a hátlapon (24, 8, 2 és 2 Megapixel felbontással) és maximum 1080p felbontású videót képes rögzíteni.

149 nap kellett a Huawei-nek 100 millió telefon leszállításához

A Huawei Nova 5 sorozat minden tagja már Android 9.0 Pie rendszerrel érkezik. A Nova 5i-n EMUI 9.1, a Nova 5-ön és a Nova 5 Prón EMUI 9.1.1 rendszerverzió fut. A három újdonság elsőnek Kínában jelenik meg. Magyarországi megjelenés egyelőre nem várható.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával