Hírek

Huawei P20 Lite – tele prémium okosságokkal

A Huawei bemutatta az új P-széria legkisebb tagját, a Huawei P20 Lite-ot. Középkategóriás telefon sosem volt még ennyire prémium.

Huawei P20 Lite - tele prémium okosságokkal

A Huawei P20 Lite az elődökhöz képest teljesen megújult külsőt kapott, vékony házát fém (alumínium) és üveg borítja. A közel keretmentes, 19:9-es képarányú 5,84”-os kijelzőt kapott, amelyet az úgynevezett notch szakít csak meg, amin egy 16 megapixeles előlapi kamera, hangszóró és néhány szenzor található meg.

Huawei P20 Lite - tele prémium okosságokkal

A hardver nem ismeretlen, a P20 Lite gyakorlatilag a Mate 10 Lite-hoz hasonló hardver kapott. Megtalálható benne a saját fejlesztésű, nyolcmagos Kirin 659-es SoC és 4 GB RAM, amellyel az alkalmazásokat szolgálja ki. A sebességről gondoskodik az Android 8.0 Oreón alapuló EMUI 8.0 rendszerbe épített optimalizáció.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei P20 Lite - tele prémium okosságokkal

A notch hozza el a FullView 2.0 megjelenítést. A kijelző tetején középen egy szenzorsziget nyúlik le, azonban csak a szükséges mértékben, a többi területet nem foglalja el felesleges keret. Így a kijelző maradt FullHD+-os, azonban a 19:9-es képaránynak köszönhetően 2280×1080 képpontos. Annak sem kell aggódnia, aki nem szeretné a notch-ot nézni a kijelzőn, a Huawei szoftveresen eltüntethetővé tette ezt a területet, így ide maximum rendszerikonok kerülnek, de az alkalmazások és más tartalmak sziget nélkül, 18:9-es arányban helyezkednek el. Alul van egy vékonyka keret, azonban figyelemreméltó a prémium, lekerekített ívek a sarkokban. A korábbi 90 fokos szögek helyett lágyan ívelt vonalakat kapott a kijelző.

Huawei P20 Lite - tele prémium okosságokkal

Nem sok telefon van már, ami csak egy kamerát kapott a hátlapon. A Huawei P20 Lite sem ilyen, már ezen is Dual Camera setup található, azonban ez annyira nem újdonság. A fő kamera 16 megapixeles, f/2.2-es aperatúrával, amely a lényegi elemeket rögzíti, míg van egy 2 megapixeles másodlagos szenzor, ez a mélységélességet rögzíti. Ez nem újdonság, gyakorlatilag ugyan ezt a rendszert kaptuk meg a Huawei Mate 10 Lite-on is.

Huawei P20 Lite - tele prémium okosságokkal

Az előlapi szigetre egy kamera került, ez 16 megapixeles, azonban a szelfiknél többre hivatott, ez az alapja az arcelismeréses feloldásnak is.  Ezt az új funkciót korábban már teszteltem más modellen és nagyon jól működött, ugyan ezt várhatjuk a Huawei P20 Lite esetében is. Aki nem bízná az arcát a feloldásra, az továbbra is használhatja az ujjlenyomat olvasót, amely a hátlap helyezett el a vállalat.

Huawei P20 Lite - tele prémium okosságokkal

A Huawei Mate 10 Lite-ot sok kritika érte, hogy bár egy nagyon jó ár-érték arányú telefon, sok hasznos funkció hiányzik belőle. Ezeket a Huawei P20 Lite esetében teljesen elkerülték a gyártók, telepakolták a középkategóriás modellt olyan funkciókkal, amelyek nem hiányozhatnak.

Az egyik ilyen az NFC, amely segítségével lehetőség van mobilfizetésre, ez talán a legfőbb felhasználási területe, azon kívül, hogy persze kiegészítők gyors csatlakoztatására is használható. Nem maradt ki a gyorstöltés sem. Az USB-C csaltakozón keresztül 18 wattos teljesítménnyel (9 V 2 A) tölthető a beépített 3000 mAh kapacitású akkumulátor. Bár ez a méret nem tűnik túl nagynak a kijelző méretéhez képest, kíváncsiak vagyunk hogyan teljesít majd a napi használatban. Nem maradt ki az USB-OTG funkció, így a telefonra csatlakoztathatsz külső perifériát is akár.  A kiegészítő felhozatalban megtalálható lesz az ablakos tok opció is, szóval ezt is támogatja végre a készülék.

Huawei P20 Lite - tele prémium okosságokkal

A WiFi végre támogatja a 802.11ac szabványt és az 5 GHz-es csatornát is, amely sokszor jön jól. Bluetooth-ból 4.2-es szabványt támogat, sajnos a BT5.0-ra még várnunk kell. A P20 Lite Dual SIM verziója két nano SIM-et fogad majd, azonban ez is hybrid megoldás lesz, tehát választani kell, hogy két SIM, vagy egy SIM és egy microSD legyen-e használatban (utóbbiból max 256 GB-os kártyát fogad). Akinek még szüksége van FM rádióra, az örülni fog, a P20 Lite támogatja ezt.

A Huawei P20 Lite fekete, kék és rózsaszín árnyalatban fog piacra kerülni.

A Huawei P20 Próról itt olvashatsz!

A Huawei P20-ról pedig itt számoltunk be. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával