Tippek-trükkök

Kesztyű mód a Huawei P9-en

A téli hidegben jól jön, ha kesztyűben is lehet vezérelni a telefont. Erre a Huawei P9, illetve néhány más modell is kínál megoldást!

A kapacitív érintőképernyők elekotromos töltéssel működnek, a felhasználó ujján lévő bőr vezetőképességének köszönhetően érzékeli annak elhelyezkedését. Ennek hátránya, hogy például kesztyűn keresztül nem, vagy csak részlegesen érzékel a kijelző. Van azonban megoldás!

Huawei P9 téli fotó
Fotó: Rizsavi Tamás

Kesztyű mód

Ez a beállítás megnöveli az érintőképernyő érzékelését, aminek közönhetően kint a hidegben, kesztyűvel is lehet használni a telefont. Ez főleg manapság, a hideg időszakban tűnik meglehetősen hasznos funkciónak.

A bekapcsoláshoz válaszd ki a Beállításokon belül az Intelligens asszisztens opciót és keresd meg a Kesztyű mód menüpontot, amelynek bekapcsolásával aktiválhatod azt.

Jó tudni, hogy a kesztyű móddal megnő az érzékelés akkor is, amikor nem használod a telefont – így zsebben megnyomva a gombot, akár vétlen is felélesztheted a telefont. Emiatt célszerű beállítani az érintés-tiltás módot, esetleg az ujjlenyomatos feloldást, vagy más képernyőzárat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

 

A készülékedet érintő további tippek és trükkök ide kattintva érhetők el.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával