Kiegészítők

Huawei Watch 3 sorozat: okosórák HarmonyOS-szel és eSIM-mel

A Huawei hivatalosan is bejelentette a Watch 3 sorozatot, ami két modellel érkezik a Watch 3 és a Watch 3 Pro típusokkal. Ezek az okosórák az elsők, amelyek már HarmonyOS-t futtatnak és a Huawei egy teljesen új felhasználói élményt álmodott meg a korábbi óráihoz képest.

Huawei Watch 3 sorozat: okosórák HarmonyOS-szel és eSIM-mel

Az új Watch 3 sorozat elsősorban tradicionális vonalvezetést kapott, azaz inkább elegáns, üzleti kinézetet kapott, mint sportost. Ezzel együtt a Huawei fejlesztőközpontjában igyekeztek olyan tokozást kialakítani, ami még kényelmesebb viseletet biztosít a felhasználónak.

,,A teljesen új Huawei Watch 3 sorozat HarmonyOS-t futtat. Az új okosórák függetlenek az okostelefonoktól, ellenben legalább annyira okosak és erőteljesek. Mindennapi életre lettek tervezve. Egészségügyi és fitnesz mérések sorára képes, mellette kapott például bőr hőmérséklet mérést kézmosásra történő figyelmeztetést és esésérzékelést is” – mondta Kevin Ho, a Huawei fogyasztói üzletágának  üzemeltetési igazgatója.

 

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei Watch 3 sorozat: okosórák HarmonyOS-szel és eSIM-mel

Az órák 1,4”-os kerek OLED kijelzőt kaptak, amelyek szélén az üveg ívelt, ezzel gyorsabb és kényelmesebb ujjmozdulatokat tesz lehetővé az érintőpanelen. Az óráknál felhasznált anyagok minőségi érzést, kellemes tapintást biztosítanak. Mind a két óra kerámia hátlapot kapott, a Watch 3 esetén rozsdamentes acél tokozással. A Watch 3 Pro titán ötvözetű tokot és zafírkristály üveget kapott, hasonlóan a Huawei Watch GT 2 Pro modellhez.

Az egyik újdonság a Watch 3 széria esetén az úgynevezett 3D-s korona, amely hasonló működésű, mint az Apple Watch-on megtalálható megoldás. A tekerhető gomb rezgéses visszajelzést is képes adni a kezelés során. A másik újdonság a HarmonyOS bevetése az órákon, amely új felhasználói felületet ad, ráadásul össze lett hangolva a koronával, amely a navigációban is segít.

A Watch 3 órák eSIM támogatással rendelkeznek, 4G-vel. Lehetőség van okostelefontól függetlenül használni őket, képesek hanghívásokat lebonyolítani, de akár a Huawei MeeTime-hoz is felhasználó. A hanghívás mellett internet kapcsolatot is biztosít, amelyeket az alkalmazások használhatnak ki. Az órákon megtalálható előre telepítve az AppGallery, amely az órára szánt alkalmazásokat biztosítja majd.

Bár elegánsabb dizájnt kapott a két óra, nem vett vissza a Huawei a sportfunkciókból sem. Több mint 100 féle sportmódot tud, ezen kívül került bele bőr hőmérséklet mérés, képes érzékelni a viselőjének elesését és kapott SOS vészriasztás funkciót is. A beépített GPS mellett van pulzusmérés, SpO2 mérés, alvás elemzés is természetesen, ahogyan a korábbi modelleken is.

Huawei Watch 3 sorozat: okosórák HarmonyOS-szel és eSIM-mel

A Huawei Watch 3 Pro akkumulátora okos módban, eSIM-mel 5 napot bír, azonban az “Ultra-long Battery Life Mode”-ot kiválasztva akár 21 napig is használható, ekkor viszont természetesen kevesebb funkció is érhető el. A Huawei Watch 3 hasonló kondíciók mellett okosfunkciókkal 3 napot, azok nélkül 14-et bír ki.

Huawei Watch 3 sorozat: okosórák HarmonyOS-szel és eSIM-mel

Bár magyarországi elérhetőségről nincs még információ, az már biztos, hogy jön Európába a két óra. Németországban a Huawei Watch 3 Pro június 18-tól érhető el, a Classic kiadás 499 euróért, az Elite pedig 599 euróért. A Huawei Watch 3 Active 369 euróba, a Classic 399 euróba, míg az Elite 449 euróba fog kerülni. 

A most bemutatott Huawei Watch 3 sorozat a korábbi, Wear OS-t futtató Huawei Watch és Watch 2 utódjának tekinthető. A Huawei Watch GT sorozat ettől különálló széria, tehát nem a Watch GT 2 Pro utódja a most érkezett két óra. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával