Hírek

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium bemutató

A HUAWEI óriási léptekkel halad előre az okosóra piacon, számos modellt kínál. Ezúttal a WATCH GT 3 Pro lesz a fókuszban.

A GT sorozat a sportosabb óra szériája a gyártónak, bár tesztem alanya, a WATCH GT 3 Pro Titanium igazából pont hogy elsősorban elegánsabb irányokba megy el, mint sem a sportos világba.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium bemutató

Korábban teszteltem a szériából a női modellt, amely háza és szíja is kerámiából készült – véleményem szerint továbbra is az egyik legszebb, hölgyeknek szánt óra ami a piacon elérhető. A GT 3 Pro Titanium pedig a férfiaknak szánt kiadás, amelynek tokozása és szíja is titán ötvözetből készült a klasszikus rozsdamentes acél, vagy alumínium helyett.

Az óratok hivatalos mérete 46,6 mm, szíj nélkül 54 grammot nyom (összehasonlításként, a futásra szánt WATCH GT Runner modell szíj nélkül csak 38,5 gramm tömegű).

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium bemutató

A titán láncszemekből álló szíj 140 és 210 mm közötti csuklómérethez igazítható. Ehhez nem szükséges külön szerszám sem, gyorskioldásúak a szemek, belül egy kis retesz elhúzásával kiemelhetők a szíjból. Emellett maga a szíj is könnyen lecsatolható és könnyedén behelyezhető egy hagyományos óraszíj, vagy akár egyéb gyári szíj. Sportoláshoz például pont kényelmesebb lehet egy szilikon szíj, hiszen jobban illeszkedik a csuklóra.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium bemutató

Kijelzőben nincs nagy előrelépés a korábbi modellekhez, továbbra is kiváló fényerővel rendelkező, színekben gazdag 1,43”-os kijelző áll rendelkezésre, amely 466×466 képpontos. A kijelzőt zafír üveg borítja, amely magas karcállósággal rendelkezik.

Oldalt, a korábbi Watch 3 modellhez hasonlóan megtalálható a titán korona, amely tekerve kínál vezérlést egyes menüpontokban. Emellett van még egy lapos gomb, amihez extra funkciót lehet társítani és a jövőben további szerepe lesz.

Az óra alját nem fém, hanem egy nanokristályos kerámia borítja, amely a bőr számára kevésbé irritáló, így hosszú távon kényelmesebb viselet. Középen található meg a TruSeen 5.0+ pulzusmérő technológia nyolc fotoelektromos érzékelője. Itt a mért adatok mellett egy algoritmus dolgozik az interferencia kiszűrésén, hogy még pontosabb legyen a mérés. Emellett egyébként sportokhoz külön pulzusmérő szenzort is lehet csatlakoztatni Bluetooth-on keresztül az órához.

A szenzor segítségével a pulzusmérés mellett követi a stressz szintet is az óra és egésznapos SpO2 mérések is elérhetők, amely szükség esetén jelez is, ha túl alacsonyra esne.

További, egészségügyi újdonság volna az EKG mérés képessége. Ezt a teszt pillanatában még csak hardveresen támogatja az óra, azonban nem kapta még meg az EU-s egészségügyi hatóságok engedélyét, így erre a funkcióra egy kicsit várni kell, de a HUAWEI korábbi kommunikációja alapján még 2022-ben befuthat a képessége.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium bemutató

A sportos funkciók között alap dolog ma már a többcsatornás helymeghatározás, ahogyan az is, hogy a futást, kerékpározást rögzíti az óra. A HUAWEI Health appban lehetőség van különböző távokra futóedzést létrehozni, amely során kapunk egy edzéstervet, amelyet az órával követhetünk. Itt akár egy maratoni felkészítésben is segít a WATCH GT 3 Pro.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium bemutató

Extra sportként említendő egyrészt a golf, amelynél lendítési adatokat (sebesség, tempó, hátra és lefelé lendítési időt) mér, illetve tippeket is ad. A másik, új funkció a búvár képességek kínálata. Egyrészt a merülési adatokat valós időben megjeleníti az óra, beleértve a merülések sebességét, idejét és mélységét. Figyelmeztetést lehet beállítani a túl mély, vagy hosszú merülésekre is, így nagyobb biztonságban lehet búvárkodni. Emellett magára a merülésre is felkészít, hiszen kínál légző gyakorlatokat, légző edzéseket az óra, ami segít a légzésvisszatartás időtartamának növelésében a rekeszizom erősítésében. 

Mivel rendelkezik beépített hangszóróval és mikrofonnal a GT 3 Pro, így lehetőség van Bluetooth-os kihangosítóként használni telefonnal. Ez akár sport közben is segít, nem kell a telefont zsebből, táskából elővenni, hanem a csuklón keresztül lehet gyorsan hívást lebonyolítani.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium bemutató

A legelső, 2018. végén megjelent HUAWEI WATCH GT óra 14 napos üzemidőt kap a GT sorozat, amelyet hoz a legújabb modell is. Emellé vezeték nélküli gyors töltés is elérhető, 10 perc alatt 25%-ra, 85 perc alatt 100%-ra tölthető. A töltéshez a dobozban lévő apró Qi töltő mellett használható bármilyen szabványos Qi töltőpad, vagy akár a HUAWEI telefonok fordított vezeték nélküli töltés funkciója is.

A HarmonyOS 2.0 operációs rendszernek köszönhetően elérhető az AppGallery is a WATCH GT 3 Pro órán, amelyből különböző alkalmazásokat lehet letölteni. Jelenleg a kínálat még közel sem olyan szerteágazó, de hétről hétre lehet felfedezni újabb appokat benne.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium bemutató

Az óra beépített háttértárára lehet zenét felmásolni MP3-ban, amelyeket akár Bluetooth headseten keresztül lehet hallgatni. Így ha valaki szeret zenét hallgatni futás közben, nem kell telefont vinni, elég az órát és a headsetet.

Egy dolog, amelyet hiányolhat a felhasználó, az az NFC-s érintéses fizetés. Bár technikailag képes lenne rá az óra, jelenleg még nincs olyan szolgáltató Magyarországon, amely segítségével kihasználható volna. Ellenben korábban a HUAWEI azt nyilatkozta, hogy dolgoznak rajta, így azért van remény, hogy idővel ez is elérhető lesz.

A titánium szíj miatt a WATCH GT 3 Pro ezen kiadása elsősorban szerintem hétköznapi használatra ideális, jól illeszkedik egy elegáns öltözethez. Sportolás, futás közben a láncszíj szerintem kevésbé ideális, én erre az időtartamra mindig egy szilikon szíjat tettem rá (a csere bő 1 perc volt), így viszont ideálisan lehetett használni.

A HUAWEI háromféle kivitelben kínálja a WATCh GT 3 Pro 46 mm-es kiadását. A fluoroelasztomer szíjas és a bőrszíjas kiadás ára kb. bruttó 140 ezer forint. A titán szíjas, a tesztben is szereplő kiadás kb. 180 ezer forint a teszt publikálásának idején.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával