Kiegészítők

Olcsó Huawei Watch Milanese óraszíj bemutató

Kipróbáltunk egy olcsó Milanese óraszíjat a Huawei Watch-on, hogy kiderüljön megéri-e.

Olcsó Huawei Watch Milanese óraszíj bemutató

A Huawei Watch számos óraszíjjal kompatibilis, így könnyű lecserélni a gyári bőr, vagy fém szíjat más stílusúra. Ami kicsit hátrány lehet, hogy Magyarországon gyári szíjakat nem lehet hozzá kapni.

A Gearbest küldött nekünk egy ezüst Milanese stílusú szíjat, amely kompatibilis a Huawei Watch okosórával is.

A szíj egyáltalán nem drága, 10 dollár, azaz kb. 2600 forint. Szóval akár olcsóbban is megvehető, a Gearbest mobil alkalmazásából 5,4 dollárba kerül, azaz közel felébe. Nézzük tehát meg, hogy mennyire jó egy 100 ezer forintos okosórán egy 1300 forintos szíj.

Olcsó Huawei Watch Milanese óraszíj bemutató

Első ránézésre a szíj kidolgozása nem tűnik rossznak. A gyári szíj cseréje az újra rendkívül egyszerű, pár perces műveletet. Ami viszont már ekkor feltűnik, hogy a rögzítő fülek a gyári szíjon sokkal erősebbnek hatnak, mint az olcsó, utángyártott kiadáson. Ezekből a rögzítőkből kettőre van szükségünk, a szíjhoz pedig tartozott egy harmadik, pót darab is a biztonság kedvéért.

Olcsó Huawei Watch Milanese óraszíj bemutató

A szíjon nincs csat, hanem mágnesesen állítható a csuklónk méretére. Emiatt és az apró láncszemes kialakítás miatt tökéletesen tud illeszkedni az óra a karra. Bár elsőre a kb. 1×0,5 cm-es mágnes tartása erősnek tűnik, azonban a mindennapi használat során már nem tart annyira feszesen, egy kabát ujja, vagy egy kisebb feszítés le tudja pattintani a szíjat, így pedig kevésbé tart erősen, mint a gyári Huawei szíj csatos megoldása.

Olcsó Huawei Watch Milanese óraszíj bemutató

Hogy jól néz-e ki a Milanese szíj, az ízlések és pofonok esete, tehát valószínűleg mindenki szubjektíven tudja eldönteni. Számomra annyira nem jött be ez a dizájn, inkább női csuklón tudnám leképzelni, igaz az alap Huawei Watch ehhez túl nagy méretű. Az 1300-2600 forintos szíj ára csábító lehet, azonban a minősége nem feltétlenül illik a Huawei Watch-hoz, így jobban megérheti igazán tartós, minőségi szíjat vásárolni hozzá.

Hasonló cikkek

Close