Tippek-trükkök

Így kapcsold be az Always On Display-t Huawei telefonodon

A Huawei egyes modelljein elérhető az Always On Display funkció, azaz a készülék készenlétben képes megjeleníteni az időt és egyéb információt a készülékeken.

Mely Huawei telefonokon érhető ez el?

A funkció kizárólag az OLED kijelző technológiával készült okostelefonokon érhető el gyárilag, az IPS és LTPS megjelenítővel rendelkező modellekkel ez nem érhető el. Ez azért van így, mert az OLED kijelző esetén a kijelző fekete területei ki vannak kapcsolva és kizárólag azon pixelek világítanak és ezzel együtt fogyasztanak áramot a panelen, amely információt jelenít meg. Ezzel szemben egy IPS kijelzőn a fekete területek is háttérvilágítással vannak ellátva, azon területek nem kapcsolhatók ki, ezzel pedig a telefon üzemideje jelentősen lerövidülne, hiszen akkor is működne az egész kijelző, amikor azt nem is használja a tulajdonosa.

Így kapcsold be az Always On Display-t Huawei telefonodon

Néhány készülék példaként, amelyen elérhető az AOD

  • P30 Pro
  • P30
  • Mate 20 Pro
  • Mate 10 Pro
  • P20 Pro

Néhány készülék példaként, amelyen NEM elérhető az AOD

  • Mate 20
  • P20
  • P30 Lite
  • P20 Lite
  • Mate 20 Lite
  • P Smart 2019

Always On Display bekapcsolása

EMUI 9, vagy újabb rendszer esetén

Android 9.0 Pie és EMUI 9 alapokon az Always On Display-t a Beállításokon belül a Főképernyő és háttér menüponton belül van lehetőség bekapcsolni. Magyarul kicsit tükörfordításban a “Mindig a kijelzőn” menüpontot kell kiválasztani és aktiválni.

Így kapcsold be az Always On Display-t Huawei telefonodon

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

EMUI 8.1, vagy korábbi rendszer esetén

Érdekesség, hogy az Android 8.1 Oreo rendszer esetében még teljesen más helyen volt ez a funkció, kicsit érthetetlen módon (nem véletlenül helyezte át a 9.0-ban már a Huawei) a Biztonság és adatvédelem menüponton belül, a Képernyőzár és jelszavak opció tartalmazza az AOD bekapcsolási helyét. Itt még az Információ megjelenítése mindig néven lehetett azt megtalálni és bekapcsolni.

Always On Display funkciók beállításai

A Huawei-ek AOD megjelenítései kifejezetten kevés beállítási lehetőséget kínálnak. A bekapcsolás mellett egyetlen opciót választhat a felhasználó, az ütemezést, azaz megadható az az idő intervallum, amelyen belül legyen ez bekapcsolva. Ez azért hasznos, mert így lehetőség van beállítani, hogy éjszaka ne működjön, amikor nem használnánk.

Az Always On Display funkció bekapcsolásával a telefon az órát, a dátumot és az akkumulátor töltöttséget képes megjeleníteni alapértelmezetten. Értesítések közül kizárólag az elmulasztott hívásokat és az olvasatlan SMS üzeneteket jeleníti meg, nincs lehetőség emailek, Messenger jelzések, vagy egyéb alkalmazások értesítéseinek megjelenítésére, beállítására.

A készenlétben lévő telefonon a megjelenő kijelzős pozíciója függőleges vonalban mozog egy kicsit néhány percen belül, ezzel igyekszik az OLED kijelzők esetén tapasztalható beégést elkerülni a Huawei.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával