Kiegészítők

Ilyenek a MagSafe kiegészítők Huawei telefonokra

Az Apple vezette be 2020-ban az iPhone 12 szériával a telefonok MagSafe rendszerű mágneses csatlakozású, vezeték nélküli töltési megoldásait. A kínaiaknak is szimpatikus lett ez a megoldás és már Huawei telefonokon is használható utólagos megoldásokkal.

Huawei Mate40 Pro MagSafe tok

Pár héttel az után, hogy az Apple bejelentette az iPhone 12 szériát és a MagSafe megoldást, az Aliexpressen már fel is bukkantak az első utángyártott megoldások, nem csak Apple készülékekhez. Próba gyanánt én a Huawei Mate40 Pro okostelefonhoz rendeltem egy “Magsafe tokot”. Egy hagyományos szilikon tokról van szó, amely belsejébe a megfelelő helyre elrejtettek egy olyan mágnescsoportot, mint amilyet az Apple is használ az iPhone 12 telefonok hátlapja alatt.

A MagSafe felépítése egy Apple iPhone 12 hátlapja alatt
A MagSafe felépítése egy Apple iPhone 12 hátlapja alatt

Ezzel egyrészt a MagSafe rendszerű töltők rápattannak a telefon hátlapjára és úgy töltik vezeték nélkül a telefont. Ez a megoldás a vezeték nélküli töltés szempontjából kényelmes, mert a mágnesek segítenek a megfelelő helyre illeszteni a töltőpadot, biztosítani, hogy a vezeték nélküli töltés ne szakadjon meg.

Van viszont egyéb előnye is, kifejezetten jó megoldás autós tartóval kombinálni ezt. Vásároltam egy ilyen MagSafe rendszerű autós tartót, amely vezeték nélküli töltőként is funkcionál. Ha nem csatlakoztatom áram alá a töltőt, akkor is a telefont képes megtartani, ráadásul kellően erősen tartja ahhoz, hogy útközben ne esesen le az autóban a készülék. Nem kell hozzá karokat nyitogatni, vagy becsúsztatni, rögzíteni a telefont.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ahhoz, hogy a töltő által használt 15 wattos vezeték nélküli töltést használni is tudjuk, kellően nagy teljesítményű szivargyújtós adapterre is kell csatlakoztatni természetesen a tartót és utána képes tölteni a kompatibilis telefonokat vezeték nélkül, miközben a tartón vannak.

A tok ára kb. 3000 forint, ami egyáltalán nem vészes. Ez tartalmazza a tokot és benne a mágneseket a megfelelő helyre beragasztva, hogy a vezeték nélküli töltés megfelelően működjön. A tok színfelhozatala is elég széles, szürke, kék, piros, sötétzöld, fekete, fehér, világoszöld, lila és rózsaszín árnyalat is elérhető.

Kompatibilis telefonok:

Az autós tartó ára kicsit magasabb, kb. 5200 forintba kerül, amiért kapunk egy vezeték nélküli 15 wattos töltésre képes autós tartót, amihez kétféle adapter jár, hogy szellőzőrácsra, vagy szélvédőre tudjuk azt rögzíteni.  Ha csak a szellőzőrácsra helyeznénk, még olcsóbb lehet, kb. 4000 forint.

Ha valaki otthoni használatra szerezne be egy 15 wattos MagSafe megoldást használó töltőpadot, az már-már nevetségesen olcsó, kb. 1500 forint. Igaz ennek teljesítménye messze van a vezetékes 40-66 wattos megoldásoktól, de ennek ellenére csábító megoldás lehet egyeseknek.

Tokba helyezhető MagSafe mágnes, szinte bármilyen telefonhoz
Tokba helyezhető MagSafe mágnes, szinte bármilyen telefonhoz

Érdekesség, hogy a kínaiak már külön a mágneseket is árulják, amivel MagSafe támogatásúvá tehetők a telefonok, 1000 forintba sem kerül egy felragasztható mágneses szett. Ez elsősorban tok belsejébe javasolt, amelyet követően használható lesz MagSafe töltővel, tartóval a telefon. Persze figyelni kell a tok vastagságára is, hiszen egyes esetekben, ha túl vastag egy tok, előfordulhat, hogy a mágnes nem tudja tartón megfogni már a készüléket.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával