Hírek

Itt a Huawei Mate 10

A münchen bemutatón lehullott a fátyol a Huawei Mate 10-ről is.

Alapvetően egy nagyon szép telefonról beszélhetünk, amely erős is, de az előlapi ujjlenyomat olvasót valószínűleg sokan nem fogják szeretni.

Huawei Mate 10

Tavasszal sok kritika érhette a P10-et azért, mert a kijelző alá helyezte a Huawei az ujjlenyomat olvasót a hátlap helyett, amely egy tradíció megszakítása volt. Hogy hol van jobb helye az ujjlenyomat olvasónak, az felhasználó és megszokás kérdése, de valljuk be, hogy egy méretes phablet esetében nem túl egyszerű a kijelző aljáig lenyújtózkodni a mutatóujjunkkal. Márpedig ez fog történni a Huawei Mate 10 esetében.

Itt maradt a 16:9-es képernyő, már 2K-s, azaz 2560×1440 képpontos RGBW HDR felbontással. Bár szó nem esett róla, valószínűleg IPS alapú és nem OLED, mint a Mate 10 Pro. A megjelenítő alatt és felett némileg vastagabb a káva, mint a Mate 10 Pro esetében, részben azért is, mert alulra oda került a már említett ujjlenyomat érzékelő.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei Mate 10

A hátlapja szinte megegyezik a Huawei Mate 10 Próval, annyi különbséggel, hogy innen hiányzik a fent említett ujjlenyomat olvasó. A fém oldalsó élekre üveg hátlap fekszik fel, amely szépen kerekített oldalsó élekkel lett ellátva. Felül a vízszintes díszítő csíkon helyezkedik el a két kamera, amely egyike 20 megapixeles, monokróm, a másik pedig 12 megapixeles RGB, a Leica technológia alapjaiban nem változott, azonban jól néz ki mellette a nagy fényértékű f/1.6-os lencse pár, amely nagyon sok fényt képes átengedni a két szenzorra.

A Huawei Mate 10 is megkapta az új, Mobile AI-val felszerelt Kirin 970-es SoC, amely 4+4 erős processzor magja mellett 12 magos GPU-t és egy Neural Processing Unitot, azaz NPU-t tartalmaz. Ez utóbbi felel a telefonban a mesterséges intelligencia használatáért, amitől azt várhatjuk, hogy a kezünkben lévő Huawei hamarabb tudja, hogy mi mit szeretnénk csinálni, mint saját magunk. A mesterséges intelligenciát felhasználja a szoftver az alkalmazások indításakor és futtatásakor, a fotózás során, sőt, még az akkumulátor töltésekor is.

Ha már akkumulátorról beszélünk, a Huawei Mate 10 is 4000 mAh kapacitású telepet kap, amit az USB-C-n keresztül tölthetjük akár 22,5 wattal is, köszönhetően a Huawei SuperCharge kamera technológiának.

A telefon “csak” 4 GB RAM-ot és 64 GB háttértárat kapott, ami hasonló a Huawei Mate 9-hez, viszont van IP53-as cseppálló kivitel körülötte.

Huawei Mate 10 Pro – sokak fogják imádni

Nagyon jó lett a Huawei Mate 10 Lite

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával