Hírek

Itt a HUAWEI Mate 50 széria

Szeptember 6-án a HUAWEI Kínában hivatalosan is bemutatta a Mate 50 szériát. 

Három, főbb modell jelenik meg Kínában, a Mate 50, a Mate 50 Pro és a PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 50 RS.

Itt a HUAWEI Mate 50 széria

A notch visszatérése

A Mate 50 modell esetében 6,7”-os OLED panelt használt fel a HUAWEI, amely 1224×2700 képpont felbontású. A 90 Hz-es képfrissítési ráta mellé 300 Hz-es érintés mintavételezési frekvencia társul. A lapos kijelző egyaránt rendelkezik HDR és HDR Vivid támogatással.

A Mate 50 Pro és a PD Mate 50 RS esetén a 6,74”-os OLED panel felbontása 1212×2616 képpont és 120 Hz-es képfrissítési rátát támogat. ITt is elérhető a HDR, a HDR Vivid támogatás. Ez esetben a kijelző két oldalra ívelt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Mate 50 Pro és RS esetén visszatér a notch, amely nagyban hasonlít ahhoz, mint amit Mate 20 Pro modellen is láthatunk. A sima Mate 50-nél punch hole van, azaz a kijelzőbe vágott előlapi kamera.

Itt a HUAWEI Mate 50 széria

A készülék előlapját egy új, a HUAWEI által fejlesztett edzett üveg védi.

Itt az XMAGE

A Mate 50 szériában debütált az XMAGE, a HUAWEI új képalkotó megoldása.

A HUAWEI Mate 50 esetében három kamera érhető el a hátlapon. Egy 13 megapixeles ultra-széles látószögű kamera, egy 12 megapixeles szenzor periszkópikus zoom képességgel, valamint egy 50 megapixeles RYYB szenzoros főkamera. Ezen kívül lézeres távolságmérést is kapott a rendszer a jobb portré képekért.

A Mate 50 Pro és RS modellben maradt az 50 megapixeles RYYB főkamera, viszont ez kapott egy hat-pengés variálható reteszt, amelynek köszönhetően szabályozható a beérkező fény f/1.4 és  f/4.0 között, valamint elérhető az optikai képstabilizátor is.

A periszkópikus kamera mögé az a 64 megapixeles RYYB szenzor került OIS-szal, amely a P50 Pro modellben is elérhető – ráadásul ezzel már akár 200x-os Super Zoomot ígér a HUAWEI, amely nem más, mint egy elég komoly digitális nagyítás. Persze az optikai zoom ami lényeges itt elsősorban. A PORSCHE DESIGN modell esetén ez a kamera csak 48 megapixeles egységre épül.

A harmadik kamera itt egy 13 megapixeles ultra-széles látószöggel ellátott kamera, amely többek között a makró képekért is felel. Ezen kívül a nagyméretű kamera szigeten helyet kapott sok szenzor, így van lézeres fókusz mérés, fénymérő szenzor, 10-csatornás multi-spektrum szenzor és vaku is.

Az előlapon, a Mate 50 esetében csak egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű kamera van. A Mate 50 Pro és az RS notch felületén is megtalálható ez a kamera, viszont mellette van egy 3D-s mélységélesség mérő kamera is.

Itt a HUAWEI Mate 50 széria

Az XMAGE technológia négy alappilléren nyugszik, ezek a fény, az eszköz, a szenzor és a számítási teljesítmény. Ezeknek köszönhető a Mate 50 széria kamera rendszere.

A PORSCHE DESIGH hátlapja nagyban megegyezik a korábbi Mate 40 RS készülékkel, hiszen hasonló, szögletes kamera szigetet kapott, illetve függőlegesen végighúzódó csíkokat.

A Mate 50 és a Mate 40 Pro esetén kerek kamera sziget érhető el, amely inkább a Mate 30 Pro korábbi megoldására hasonlít, mint sem a Mate 40 Pro kialakítására. A Mate 50 RS kiadás kék és lila árnyalatban jelenik meg. A Mate 50 és a Mate 50 Pro kék, narancs, ezüst, fekete és lila színben kerül piacra, az első kettő “vegán-bőr”, míg az utóbbi három üveg borítást jelent.

A hátlap alá a Pro és RS modell esetén 4700 mAh kapacitású akkumulátor került, míg a Mate 50 4460 mAh-s telepet kapott. Tölteni a HUAWEI SuperCharge (Max. 66 W) technológiával lehet vezetékesen, míg vezeték nélkül 50 wattos teljesítményt enged mind a három új modell. A fordított vezeték nélküli töltés során 7,5 watt a maximálisan leadható teljesítmény.

A Mate 50 széria megkapta az úgynevezett vészakkumulátor módot. Ennek segítségével egy lemerült, 1%-on lévő akkumulátorral is képes még 3 óra készenléti módra az eszköz.

Erős hardver, új funkciók

Az új telefonok megkapták a műholdas hívás lehetőségét is, amelyhez nem kell szolgáltatói telefonhálózat lefedettség, így szinte a világ bármely pontján lehetne telefonálni. Ehhez viszont szintén kell egy szolgáltató, amely utat nyit a műholdak felé, erről nincs információ még, hogy tervez-e ilyen globális együttműködést a HUAWEI.

Itt a HUAWEI Mate 50 széria

Hardveres téren némileg meglepetés lehet, hogy a készülék végül a legújabb, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 4G SoC-t kapta. A nyolcmagos chip legerősebb Cortex-X2 magja 3,2 GHz-es, van három 2,75 GHz-es Cortec-A710-es és négy 2 GHz-es Cortex-A510-es mag is mellette, valamint egy Adreno 730-as grafikus mag.

Érdekesség, hogy ezúttal készül Single SIM és Dual SIM kiadás is a készülékekből. ESIM támogatást nem kapott egyik modell sem. Az alap kiadások 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral lesznek elérhetők, míg a Mate 50 Pro kap 512 GB háttértáras verziót is. A telefonok a HUAWEI NM Card memóriakártyával bővíthetők.

5G támogatással nem rendelkezik egyik modell sem, csak 4G-vel. Van viszont kétcsatornás GPS, GLONASS, háromcsatornás BeiDou, Kétcsatornás GALILEO és kétcsatornás QZSS és NavIC támogatás, infra port, kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó, Bluetooth 5.2, WIFI 802.11 a/b/g/n/ac/ax.

A HUAWEI Mate 50 széria Kínában jelenik meg először, HarmonyOS 3.0 rendszerrel.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával