Hírek

Jelentősen növekedett a Huawei az EU-ban az idén

A Counterpoint Research most adta ki a 2019 első negyedévre vonatkozó felmérését az európai telefon piacra, amelyen szépen növekedett a Huawei.

Huawei P30 bemutató, 2019. március 26., Párizs

Ha az egész európai piacot nézzük, akkor 15%-ról 26%-ra nőtt a vállalat részesedése, azoban a nyugat-európai piacon ennél is nagyobb arányban tudott javulni ez az arány. Az év első három hónapjában a piacvezető Samsung is tudott nőni, azonban amíg a Huawei 11%-on emelkedett, addig a Samsung csak 1-t. Az Apple 2%-ot, a Xiaomi 1%-ot csökkent a piacon. Érdekesség, hogy az Alcatel korábbi 1%-os részesedését megtudta duplázni. Az összes többi gyártó (beleszámítva a Nokiát, a Sony-t, a HTC-t, az LG-t és minden más okostelefon márkát) a tavalyi 26%-ról 16%-ra zuhant.

Jelentősen növekedett a Huawei az EU-ban az idén Jelentősen növekedett a Huawei az EU-ban az idén

A már megvásárolt és még a raktárakban álló készülékeket nem érinti az amerikai döntés

Ez a jelentős növekedés még az előtt történt, hogy kirobbant volna az amerikai botrány. A második negyedéves forgalmon valószínűleg érződni fog visszaesés, amely a jelenlegi helyzet alapján nem meglepő. Fontos azonban, hogy miképpen folytatódik majd a történet, hiszen ez nagyban befolyásolhatja a jövő évi eseményeket.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei – Google Android: minden hivatalos információ a történésekről

Forrás
Counterpont Research

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával