Hírek

Jó hír: kaphat telefonos SoC-t a Huawei a gyártóktól

Jó hír lehet a Huawei számára, hogy a Financial Times jelentése szerint az Egyesült Államok megkezdte a chipgyártó cégek számára az engedélyek kiadását, hogy szállítsanak a gyártó számára. Egy komolynak tűnő megkötést azonban tartalmaz a hír, állítólag úgy szolgálhatják ki a Huawei-t alkatrésszel, hogy azt nem szabad felhasználni az 5G-s üzletágban.

HiSilicon Kirin 9000

Az USA Kereskedelmi Minisztériuma jelezte az érintett vállalatoknak, hogy bár a korábbi licenckérelmeket elutasították, azonban, ha a cégek bebizonyítják, hogy a termékeiket a Huawei nem használná fel az 5G-vel, akkor kaphatnak engedélyt. Bár egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan mely chipgyártókkal tárgyalt a kormányzati szerv, a források esetén úgy tűnik, hogy a tiltások elsősorban a Huawei 5G-s hálózati infrastruktúrájára, hálózati megoldásaira való felhasználásra szólnak és nem a consumer termékekre, azaz valószínűleg telefonokra nem vonatkozik ez.

Ez jelentős előrelépés lehet a Huawei Technologies számára, hiszen 2019. május óta sorozatos, egyre súlyosbodó tiltásokkal nehezíti az üzletmenetet az amerikai kormány. Többek között a TSMC sem gyárthat jelenleg számukra chipet, így jelenleg kérdéses, hogy lesz-e a Kirin 9000 után újabb saját fejlesztésű chip a telefonokban.

Trump: vége a Huawei elleni szankcióknak
Trump 2019. júniusi bejelentése. Akkor ebből nem sok valósult meg úgy, ahogyan azt az elnök bejelentette.

Már a Samsung is szállíthat a Huawei-nek

A Reuters információi szerint pont a napokban kapott a Samsung Display is engedélyt az OLED panelek szállítására, azaz nagyon lassan, fokozatosan, de talán a viharfelhők egy része elszállni látszik, még ha így is nehéz helyzetben van a kínai vállalat. A jelenlegi hírek leginkább azt mutatják, hogy az amerikai kormányzás továbbra is elsősorban az 5G-s hálózati infratruktúrát lehetetlenítené el és nem magát a telefonos ágazatot – igaz, ahhoz, hogy ez valóban így legyen, jó pár engedélyt kell még kiadnia USA Kereskedelmi Minisztériumának.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Arról sincs jelenleg infó, hogy pontosan mely chipgyártókkal tárgyalt  a kormányzati szerv, melyek számára adna lehetőséget, hogy szállítsanak a Huawei számára. Az elérhető korábbi információk arról szóltak, hogy a Qualcomm és a MediaTek is adott be licenc igényt szállításokra. Míg a TSMC és az SMIC gyártás miatt jelentkezett be, ők a Kirin chipeket készítették eddig.

Szerző
Android Authority
Forrás
Financial Times

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával