Hírek

Már a Samsung is szállíthat a Huawei-nek

A Huawei híreket olvasók ismerhetik a történetet, az amerikai kormányzás szisztematikusan igyekszik ellehetetleníteni a kínai gyártó működését. Ez nem újdonság, 2 éves történet már ez. Most apró, de fontos segítséget kapott a Huawei.

A Samsung is szállíthat a Huawei felé alkatrészt

Számos gyártó jelentkezett be az USA Kereskedelmi Minisztériumánál, hogy engedélyt kapjon arra, hogy kereskedjen a Huawei-jel. Az AMD, az Intel, a Microsoft megkapta ezt többek között, a nagyobb nevek közül. A TSMC is kaphatott egy elég korlátozott engedélyt, ami sok mindenre nem elég.

Huawei Mate40 Pro

A Reuters információi szerint a Samsung Display, azaz a dél-koreai óriás kijelzőket gyártó leányvállalata is megkapta az engedélyt Donald Trump kormányától arra, hogy kijelzőket szállítson a Huawei Technologies felé. Azért van szüksége erre, mert a kijelzők gyártásánál amerikai technológiákat is használ a Samsung és az augusztus 15-i amerikai rendelet alapján ezeket nem lehet külön engedély nélkül a Huawei felé értékesíteni.

Úgy tűnik tehát, hogy a Samsung szállíthat majd OLED kijelzőket a Huawei számára a jövőben is. Mellette a nagy konkurens, az LG Display is bejelentkezett a kereskedelmi engedélyért, de nincs nformáció arról, hogy megkapták-e.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Persze önmagában a kijelző még kevés tegy telefonhoz. Számos más, nagy gyártó is kért engedélyt az USA kormányától, hogy folytathassa a Huawei-jel történő együttműködést. A legnagyobbak között érdemes említeni a Qualcommot és a MediaTeket (processzorgyártók), a Sony-t (kameraszenzor gyártó), illetve a Samsung Electronics-ot, SK Hynixet és a Kioxiát (memória és flash háttértár gyártók).

Hogy a jövőben miből és milyen eszközöket építhet a Huawei, jelenleg még nem lehet megmondani külső szemlélőként.

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával