Hírek

Jön a Huawei Map Kit térképszolgáltatás

A Google, Apple és Microsoft után a Huawei is saját térkép szolgáltatással érkezik, a Map Kit októbertől lesz elérhető a fejlesztők számára.

Jön a Huawei Map Kit térképszolgáltatás

A HDC 2019-en jelentették be, hogy a Huawei Mobile Services több új API-val bővül, többek között megjelenik a Map Kit. Ez nem lesz közvetlenül elérhető a felhasználóknaz, hanem kifejezetten a fejlesztők számára lesz hasznos, akik azt beépíthetik a saját alkalmazásukba.

Itt a Huawei Harmony OS!

A Huawei a Map Kitet az orosz Yandex informatikai vállalattal és az amerikai Booking Holdings-szal közössen fejlesztette. A rendszer összekapcsolódik a helyi térképészeti szolgáltatásokkal, 150 országban és régióban, 40 nyelven lesz elérhető. A Map Kit a helymeghatározáshoz a műholdak mellett a telekommunikációs bázisállomásokat is tudja majd használni a kevésbé energiaigényes, pontosabb pozícionáláshoz.

A Map Kit valós idejű forgalmi információkkal rendelkezik majd, rendkívül fejlett navigációs rendszerrel, amely felismeri az autók sávváltoztatását is és AR feltérképezést is támogat majd – monta Zhang Pigen, a Huawei fogyasztói üzletágának Cloud Services részlegének elnöke a fejlesztői konferencián.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Map Kit érkezése nem véletlen, ez egy újabb lépés, amivel lehetősége van a Huawei-nek elszakadni az USA-tól. Jelenleg Google uralja ezt a piacot is és a Microsoft, valamint Apple is erős, azonban mind amerikai vállalatok. A Huawei a saját fejlesztésével igyekszik kivezetni az amerikai technológiákat, hogy ne függjön az USA kormányának döntéseitől.

A HDC 2019 újdonságairól és nagy bejelentéseiről itt írtunk!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával