Hírek

Jön a HUAWEI MateBook D16 notebook

A HUAWEI bemutatta az új Matebook D16 notebookot, amely nem csak a kijelzőn növelt, hanem a teljesítményen is.

Az új modell 16”-os kijelzőt kapott 1920×1200 képpontos felbontással, így az IPS panel 16:10-es képarányú. Ehhez 300 nites fényerő, 1200:1-hez kontrasztarány, 100% sRGB színtartomány tartozik. 

Jöna HUAWEI MateBook D16 notebook

Érdekesség, hogy a HUAWEI ebben a modellben már elengedte a billentyűzetbe rejtett webkamerát, helyette a kijelző felé került egy FullHD felbontású kamera 88°-os látószöggel, ehhez pedig tartozik négy mikrofon, ami 5 méteren belül tud rögzíteni és AI algoritmus biztosítja hozzá a zajszűrést, hogy a környezeti zajok ne zavarják a videohívást. A hangzást két hangszóró biztosítja a készülék fenéklemezében.

A fém készülékház jobb oldalára két USB Type-A csatlakozó került, az egyik USB 3.2 Gen 1 adatátviteli technológiával, a második sajnos csak USB 2.0 sebességű. A bal oldalon két USB Type-C csatlakozó van, ezek adatátviteli sebességét viszont nem kommunikálja a HUAWEI. A kettő közül az egyik töltéshez és adatátvitelhez van, a második “minden célú használatra”, viszont az nem derül ki, hogy ennek megfelelően támogat-e például videokimenetet az USB-C csatlakozó. Van viszont teljes méretű HDMI 2.0 csatlakozó, illetve egy 3,5 mm-es fülhallgató jack is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Matebook D16-os 12. generációs Intel processzorokkal szerelte fel a HUAWEI, kétféle opció közül lehet majd választani, lesz Core i5-12450H és Core i7-12700H típusú konfiguráció is. Ahogyan látható, a legnagyobb HUAWEI notebookba nem U-sorozatú processzor került, hanem az erősebb H-szériás. 

Jöna HUAWEI MateBook D16 notebook

A Core i5-12450H nyolcmagos, négy erősebb és négy energiahatékonyabb maggal van ellátva, összesen 12 szálon képes feldolgozni az adatokat, a maximális Turbo frekvenciája pedig elérheti a 4,4 GHz-et. Az alap teljesítmény 45 Watt, míg a Turbo teljesítmény esetén duplázhat, 90 Watt is lehet a Core i5 processzor esetében.

A Core i5-12700H esetén már összesen 14 magról beszélhetünk, hat teljesítményre és nyolc energiahatékonyabb egységről. Itt 20 szálon történhet a feldolgozás, 4,7 GHz-es maximális Turbo órajellel. Az alap 45 wattos teljesítmény mellé akár 115 wattos maximális teljesítmény is tartozhat.

A Matebook D16 jelen információk szerint 8 és 16 GB RAM opcióval és 512 GB-os NVMe SSD-vel lesz kapható. A készülékház egy 60 Wh-s akkumulátort rejt majd, amelyhez 65 wattos, második generációs töltő adapter jár majd. Ez 30%-kal kisebb méretű, mint a korábbi HUAWEI notebook töltő adapter és és kábel nélkül mindösszesen 137 grammot nyom.

A Windows 11 Home-mal érkező D16-ban elérhető a Super Device funkció, amely használható a HUAWEI táblagépeivel, tabletjeivel, amelyek HarmonyOS-t, vagy EMUI 12-t futtatnak, valamint a különböző kiegészítőkkel, mint a Freebuds headsetek, a MateView monitor, vagy éppen a Sound hangszórók.

Jöna HUAWEI MateBook D16 notebook

A telefonok és tabletek esetén működik a készülékek közötti vezeték nélküli adatátvitel és keresés egyaránt.

A MateBook D16-ba háttérvilágítással ellátott billentyűzet került, ami kapott numerikus padot is, hiszen a nagy felületen erre is volt hely. A bekapcsológomb itt is ujjlenyomat olvasóval van kombinálva, mint a többi Matebook esetén.

A Matebook D16 Magyarországra is érkezik majd, a Core i5-ös modell várhatóan 399 990 forintos, a Core i7-es kiadás pedig 499 990 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron, bár egyelőre nincs pontos információ ennek részleteiről.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával