Hírek

Kanada elengedte a Huawei pénzügyi vezetőjét

A kanadai hatóságok beleegyeztek Meng Wanzhou, a Huawei pénzügyi igazgatójának szabadon engedésébe.

Előzetesben a Huawei pénzügyi vezetője

A Huawei közleménye alapján meg vannak arról győződve, hogy mind a kanadai, mind az a egyesült államokbeli jogi rendszer igazságot szolgáltat a jövőben és továbbra is hangsúlyozta a vállalat, hogy a Huawei nem szegi meg sem az export tilalmat, sem más szanckiókat, amelyet az ENSZ, az Amerika Egyesült Államok, vagy az Európai Unió hoz.

Felelevenítve a teljes történetet, múlt héten Kanadában egy átszállás közben vették őrizetbe a Huawei pénzügyi vezetőjét, Meng Wanzhou-t, aki mellesleg a vállalat alapítójának, Ren Zhengfei-nek a lánya.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei hivatalos állásfoglalása

A kanadai hatóságok az Egyesült Államok kérésére kanadai átutazása során előzetes letartóztatásba helyezték vállalatunk pénzügyi igazgatóját, Meng Van-csoút (Meng Wanzhou). Az USA Meng Van-csoú kiadatását kéri, hogy az egyelőre pontosan nem meghatározott vádpontokkal szembesítsék New York államban. 

A Huawei gyakorlatilag semmilyen információt nem kapott arról, hogy mivel gyanúsítják Meng-et, ahogy arról sincs tudomásunk, hogy bármit elkövetett volna. Vállalatunk bízik abban, hogy a kanadai és az amerikai jogi rendszer minél előbb meghozza a helyes döntést az ügyben.

A Huawei minden országban a helyi törvénynek és szabályozásoknak megfelelően végzi tevékenységét, beleértve az ENSZ, az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió exportkorlátozásra vonatkozó törvényeit és szabályozásait.

Source
Huawei

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker