Hírek

Kanada elengedte a Huawei pénzügyi vezetőjét

A kanadai hatóságok beleegyeztek Meng Wanzhou, a Huawei pénzügyi igazgatójának szabadon engedésébe.

Előzetesben a Huawei pénzügyi vezetője

A Huawei közleménye alapján meg vannak arról győződve, hogy mind a kanadai, mind az a egyesült államokbeli jogi rendszer igazságot szolgáltat a jövőben és továbbra is hangsúlyozta a vállalat, hogy a Huawei nem szegi meg sem az export tilalmat, sem más szanckiókat, amelyet az ENSZ, az Amerika Egyesült Államok, vagy az Európai Unió hoz.

Felelevenítve a teljes történetet, múlt héten Kanadában egy átszállás közben vették őrizetbe a Huawei pénzügyi vezetőjét, Meng Wanzhou-t, aki mellesleg a vállalat alapítójának, Ren Zhengfei-nek a lánya.

A Huawei hivatalos állásfoglalása

A kanadai hatóságok az Egyesült Államok kérésére kanadai átutazása során előzetes letartóztatásba helyezték vállalatunk pénzügyi igazgatóját, Meng Van-csoút (Meng Wanzhou). Az USA Meng Van-csoú kiadatását kéri, hogy az egyelőre pontosan nem meghatározott vádpontokkal szembesítsék New York államban. 

A Huawei gyakorlatilag semmilyen információt nem kapott arról, hogy mivel gyanúsítják Meng-et, ahogy arról sincs tudomásunk, hogy bármit elkövetett volna. Vállalatunk bízik abban, hogy a kanadai és az amerikai jogi rendszer minél előbb meghozza a helyes döntést az ügyben.

A Huawei minden országban a helyi törvénynek és szabályozásoknak megfelelően végzi tevékenységét, beleértve az ENSZ, az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió exportkorlátozásra vonatkozó törvényeit és szabályozásait.

Forrás
Huawei

Hasonló cikkek

Close