Hírek

Kezdődik a CES 2023, a HUAWEI nélkül

Csütörtökön veszi kezdetét a CES 2023. A Las Vegasban tartott kiállítás korábban a HUAWEI-nek is fontos állomás volt, mostanra azonban teljesen kimarad a cég a legnagyobb tech show kiállítóinak listájából.

Január 5-től 8-ig tart hivatalosan a CES 2023, de a gyártók már most is tartanak sajtótájékoztatókat, bemutatókat, ahol bejelentik az újdonságokat.

Las Vegas még 2015-ben

Korábban háromszor volt lehetőségem résztvenni a CES kiállításon, 2013, 2014 és 2015 években, ekkor még a HUAWEI is nagy standdal vett részt a kiállításon.

2013-as CES például különleges volt a HUAWEI telefonok szempontjából, hiszen itt debütált a P-széria legelső készüléke, az Ascend P1, illetve a Mate széria első modellje is, amelyet ekkor még csak Ascend Mate néven illettek, illetve 6,1”-os kijelzőjével a “legnagyobb okostelefonnak” nevezett a HUAWEI.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A CES 2014-en debütált az Ascend Mate 2 4G okostelefon, illetve a gyártó Tron névre keresztelt androidos játékkonzol (NVIDIA Tegra 4 chippel). A piac azonban később beárazta a Tegra chipeket, az androidos konzolokat, hiszen egyik sem lett hosszú távon sikeres.

2015-ben már úgy érkezett a HUAWEI a CES-re, hogy már piacon volt a P7-es okostelefonja, viszont ebből kiadott egy speciális, zafír üveges hátlappal rendelkező verziót. Emellett itt debütált a nemzetközi piacon a HONOR 6 és HONOR 6 Plus okostelefon páros, amely megalapozott a HONOR almárka sikereinek. 

Szintén a CES-en debütált 2016-ban a Mate 8 okostelefon. Sőt, nem csak az, hanem a Google Nexus 6P is, amely a HUAWEI által gyártott Google telefon volt).  A Nexus 6P egyébként végül csúnya véget ért egy hardveres szériahiba miatt, a Google csoportos pert követően kényszerült kártérítést fizetni a tulajdonosoknak.

Később a HUAWEI már saját bemutatókra időzítette a nagy bejelentéseket, a CES-en kisebb megjelenések voltak csak a kiállításon.

Micsoda kontrasztok. 2015-ben még a Google telefonját mutatta be a HUAWEI, míg a 2020-as CES idején már nem kaphatott licencet a telefonjaira a Google-től a HUAWEI. 

A CES 2023-on már nincs ott a HUAWEI.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával