Hírek

Kihívásokkal teli úton juthatott el a Huawei P50 Pro a megjelenésig

A Huawei P50 széria 2021. júliusában debütált Kínában, most pedig jön a globális piacra is. Azonban számos komoly változás előzte meg a piacra dobás előtt a végső megoldást, hogy meg tudjon jelenni.

Egyes iparági pletykák szerint három jelentős változtatás is szükséges volt a Huawei P50 széria fejlesztése során, mielőtt piacra kerülhetett volna. Új flagship kifejlesztése reálisan 2-3 évbe kerülhet, azaz egy-egy megjelenő modellt nem az utóbbi hónapokban dobnak össze a gyártók, illetve egészen biztos, hogy már most sok gyártónál olyan modelleken dolgoznak, amelyek csak 2023-2024 körül, vagy később jelenik meg.

Kezemben a Huawei P50 Pro, Magyarország felé közelít

Az első főbb változtatást a 2019-es Huawei elleni szankciók okozhatták, hiszen számos partnerét elveszítette a kínai cég azáltal, hogy az USA kormányzata megtiltotta az amerikai cégeknek, hogy a Huawei-jel dolgozzanak együtt. Ennek okán a P50-hez is teljesen új források és utak kellettek. Érdemes csak megemlíteni például a Snapdragon 888 4G processzort, ami kifejezetten csak a Huawei miatt létezik, hiszen a Qualcomm csak 4G-s megoldásokat értékesíthet a Huawei felé, 5G-st nem.

Állítólag a dizájnt tekintve is több jelentős módosulás volt, aminek az oka volt, hogy a P50 szériának mindenképpen jobbnak kell lennie,  mint az azt megelőző P40 szériának. A fejlesztés során többféle dizájnt is alkottak, mire meglett a végső test. Hogy a Huawei P50 Pro dizájnja jó-e? Ez egy teljesen szubjektív tényező, van akinek tetszik, van akinek kevésbé, de ez így volt eddig is a többi modellel is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kezemben a Huawei P50 Pro, Magyarország felé közelít

A P50 szériát eredetileg mindenki 2021. tavaszára várta. Ahogyan minden évben ebben az időszakban jöttek az elődei. Azonban jelentős csúszással, csak júliusban került bemutatásra Kínában és további bő fél év kellett ahhoz, hogy Európában és a globális piacon is megjelenjen. A csúszás pontos okai nem ismertek, elképzelhető, hogy erőteljesen közrejátszott a globális félvezetőhiány, amely minden gyártót érint.

Csúcs kamerával debütált a Huawei P50 széria

A hírek szerint a Huawei több területen is saját kezébe venné az irányítást partnerek helyett, így például saját chipgyártó üzemet is indítani, hogy magának tudja elkészíteni a Kirin processzorokat, vagy éppen a különböző egyéb vezérlő chipeket. Ha ez sikeresen megvalósul, az nagyban segíteni a Huawei-nek visszatérni arra az útra, amely 2019. májusában megtört.

Debütált a Huawei P50 Pocket

Január 26-án globálisan számos országban, Európában is debütálhat a Huawei P50 Pro és az új összehajtható kijelzős P50 Pocket modell.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával