Hírek

Kínában és Dél-Koreában is keresettek a 4G-s telefonok az 5G-s modellekkel szemben

Az 5G telefonokra való átállás számos országban van kialakulóban, és az emberek már ismerkednek a 4G-ről való frissítés előnyeivel. Egy új jelentés azonban azt mutatja, hogy a 4G telefonok továbbra is erősen keresettek Kínában és Dél-Koreában.

A Strategy Analytics jelentése szerint Kína és Dél-Korea volt a leggyorsabb ország az 5G-szolgáltatások okostelefonokhoz való bevezetésében, de a 4G-telefonok továbbra is keresettek ezen a két nagy 5G-piacon.

A HUAWEI Mate 40 Pro volt az utolsó 5G-s csúcsmodell egyelőre

Az adatok azt mutatják, hogy a 4G telefonok elterjedtsége Kínában még mindig meglehetősen stabil, 2021 első negyedévében 19%, 2021 negyedik negyedévében pedig 15% volt.

2022 első három negyedévében a penetráció némileg stabil, átlagosan 14% körül mozog. A jelentés megemlíti, hogy Dél-Korea is hasonló tendenciát követ, és 19% körüli a penetráció.

Sok oka lehet annak, hogy a 4G telefonok még mindig keresettek az 5G-hez képest. Az is lehet, hogy az okostelefon tulajdonosok nem ismerik az 5G-t, vagy éppen nem látnak benne elegendő potenciált, hogy ezért váltsanak. És ebben van is valami, hiszen a mai 4G hálózatok sebessége a legtöbb felhasználónak tökéletesen elegendő.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Mate 50 Pro 4G támogatással érkezett Magyarországra és mindenhova a világban.

Ez kedvez a HUAWEI-nek addig, amíg nincs lehetősége ismét 5G-s okotelefont piacra dobni, hiszen a Mate 40 Pro volt az utolsó csúcsmodell, ami még 5G-vel érkezett a piacra, azóta az új modellek, mint a P50 Pro, vagy a Mate 50 Pro csak 4G-t támogatnak.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával