Hírek

Kínában startol a Mate 30, de lesz-e Európában?

Az IFA 2019-en Richard Yu beszélt a Mate 30 széria megjelenéséről, amely számunkra nem hangzik annyira jól.

Arról írtunk már, hogy az amerikai szankciók miatt a Huawei Mate 30 széria valószínűleg a nyílt forráskódú Android rendszerrel és az EMUI 10-zel jelenik meg, amely azt jelentené, hogy jó eséllyel nem lesz rajta Google Play szolgáltatáscsomag.

Nem lesz 5G-s Huawei P30

Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezérigazgatója azt mondta a berlini kiállításon az újságírói kérdésekre, hogy a szeptember 19-én megtartott németországi bemutatót követően a Mate 30 szériát elsőnak Kínában teszik elérhetővé és itt lesz lehetőség elsőnek megvásárolni.

Ez több dolgot is jelenthet. Az, hogy Kínában debütál a készülék, nem meglepő, hiszen a világ legnagyobb okostelefon piaca, a Huawei anyaországa, ráadásul a kínai piacon nincs Google Play Services, szóval erre ott nincs is szükség, enélkül is ugyan úgy működik a telefon. A nagy kérdés, amelyet felvet Richard Yu, hogy más piacokon mikor jelenhet meg a készülék. Amennyibel például úgy értette, hogy elsőnek Kínában lesz elérhető, hogy pár nappal, esetleg héttel később megjelenik Európában is, akkor az nem olyan vészes. De vajon mi van, ha több idő kell ehhez?

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Lehet, hogy Kínán kívül nem lesz elérhető a Mate 30 széria?

Erre lehetőség volna, azonban reméljük, hogy nem így lesz és Richard Yu sem így gondolta azt, amit mondott. Az tény, hogy Európában Google Play Szolgáltatások nélkül készüléket értékesíteni rendkívül nehéz, amely megbonyolíthat mindent. Azt tudjuk, hogy dolgozik a Huawei olyan megoldáson, hogy teljeskörűen használható legyen a széria a felhasználók által.

Mate 30 széria: utólag lehet majd telepíteni a Play szolgáltatásokat

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával