Hírek

Mate 30 széria: utólag lehet majd telepíteni a Play szolgáltatásokat

A Huawei Mate 30 széria valószínűleg Androiddal, de Google Play szolgáltatások nélkül debütálhat szeptember 19-én. Ennek ellenére talán mégis lehet lehetőség a Google szolgáltatásait használni.

Hivatalos a Mate 30 széria bemutatója

Hivatalos a Mate 30 széria bemutatója

Nézzük, hogy mi történt az elmúlt hónapokbank. Az USA kormánya kereskedelmi tiltólistára tette a Huawei-t és leányvállalatait, ezért az amerikai cégek nem kereskedhetnek a gyártóval. Az ideiglenes licencnek hála a folyamatban lévő ügyleteket lefolytathatja a Huawei az amerikai partnerekkel. Új üzleteket azonban nem köthetnek, ennek lehet eredménye az, hogy a Google szóvivője szerint a Mate 30 széria nem kaphat Google Play szolgáltatáscsomagot a jelenlegi állás alapján.

Android licenc nélkül jöhet a Huawei Mate 30 széria?

Ennek ellenére a Huawei nem halasztja el a Mate 30 széria bemutatóját, azt szeptember 19-én, Münchenben tartja meg. Augusztusban debütált a Harmony OS, azonban egyelőre ezt okostelefonokon nem használná még a Huawei. A Mate 30 széria valószínűleg Google Play szolgáltatások nélkül debütál és a gyártó kommunikációja alapján elsőnek Kínában lehet elérhető, ahol ennek hiánya egyáltalán nem probléma.

Richard Yu bemutatja a Kirin 990 SoC-t az IFA 2019-en

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A berlini IFA 2019-en a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője, Richard Yu az újságíróknak elmondta, hogy bár a Harmony OS fejlesztése jól áll, telefonon egyelőre nem használnák, helette az Androidban gondolkodnak, valószínűleg egyébként azért, mert erre van alkalmazás, a saját rendszerükre pedig egyelőre nincs, hiszen még egy hónapja, hogy bejelentésre került.

Kirin 990 szériát kap a Mate 30 sorozat

A CEO azt is elmondta, hogy dolgoznak azon, hogy a Google Play szolgáltatásoknak alternatívát találjanak a Huawei Mate 30-on, hogy ezzel teljes egészében kiválthassák ezt. Az alkalmazások letöltésére például ott van a Huawei AppGallery, amelyben sok alkalmazás van már, de tény, hogy bővítésre szorul még a kínálat.  A telefonon futó Android az Amazon Fire tabletekhez hasonlóan a nyílt forráskódú kiadás lehet (AOSP). Mr. Yu azt is elárulta, hogy bár nem telepíthetik előre a Mate 30 szériára a Google Play Services csomagot, de dolgoznak egy olyan megoldáson, amely segítségével ezt a felhasználók maguk telepíthetik egyszerűen.

Hogy egészen pontosan ez milyen módon nézhet majd ki, hogyan működhet, mikor, hol és mennyiért jelenhe meg a Mate 30 széria, nem tudni még, várjunk szeptember 19-ig, amikor sokkal több információ válhat elérhetővé.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával