Hírek

Hivatalos a Mate 30 széria bemutatója

A Huawei hivatalosan is bejelentette a Mate 30 széria bemutatójának részleteit.

Hivatalos a Mate 30 széria bemutatója

Bár ez a hét még az IFA 2019-ről szól, ahol várhatóan debütál a Kirin 990 SoC és még több Huawei újdonság, azonban már ezt megelőzően a Huawei bejelentette azt, hogy a Mate 30 széria bemutatóját 2019. szeptember 19-én, Münchenben tartja meg.

A helyszín ismerős lehet, hiszen 3 éve a Mate 9-et, 2 éve a Mate 10 Prót mutatta be a német városban a Huawei, viszont az időt tekintve hamarabb jön az új csúcsmodell, mint az előző években, hiszen a korábbi Mate telefonok általában októberben debütáltak. A szeptemberi bejelentésnek több oka is lehet. Egyrészt a konkurensek is korábban mutatják be a telefonjaikat. Amíg a Galaxy Note széria régebben még az IFA kiállítás idejében debütált, most augusztus elején lett bejelentve. Az iPhone-ok bemutatója nagyjából stagnál és szeptemberben lesz idén is. A karácsonyi szezon szempontjából is fontos, hogy hamar bevezethető legyen a piacra egy termék, hiszen a Q4 az év legforgalmasabb időszaka. Nem utolsósorban pedig a szeptemberi Mate 30 széria bemutató valószínűleg üzenet az USA-nak és a világnak, hogy történhet bármi, a Huawei folytatja azt, amit elkezdett.

Mit tudunk eddig a Huawei Mate 30 Szériáról?

Már tavasszal megerősítették azt, hogy a Huawei Mate 30 szériának lesz 5G kompatibilis kiadása. Hogy ez pontosan egy különálló modellt jelent-e, mondjuk Mate 30 Pro 5G-t, vagy minden modell alapból tudja-e majd a legújabb hálózati standardokat kezelni, még nem tudni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Korábban kiderült hivatalos forrásokból az, hogy a Mate 30 széria azzal a Kirin 990-es SoC-vel debütál majd, amelyet szeptember 6-án fog a Huawei bemutatni Berlinben az IFA 2019-en.

A HDC 2019-en debütált az EMUI 10, ami teljes egészében először a Huawei Mate 30 szérián lesz elérhető, az új Android 10 operációs rendszerrel együtt.

A Google bejelentése szerint az új Mate 30 széria a jelenlegi amerikai szankciók okán nem kaphat egyelőre Google Play Szolgáltatás-csomagot, emiatt nem tudni azt, hogy a készülék vajon pontosan milyen szoftveres megoldásokkal kerül piacra.

A hivatalos bemutató megerősítésében a Huawei két apró “üzenetet” is hagyott. Az egyik a Retink Possibilites, azaz gondold újra, hogy mi lehetséges – ez valószínűleg egyfajta üzenet a világnak, hogy a Huawei-t nem kell leírni az amerikai támadások ellenére sem és megmutatják a világnak, hogy mit tudnak. A másik a kör alakú kreatív, illetve a social mediában több helyen megjelent “We’re going full circle” szöveg is, amely valószínűleg a kamera sziget körlap alakjára utalhat, pont úgy, ahogyan tavaly hasonlóan tett a négyzetes elrendezéssel is a Huawei a Mate 20 szériával.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával