FrissítésHírek

Itt az Android 10

A Google hivatalosan is bejelentette az Android 10-et, az operációs rendszer következő főverzióját.

Android 10

A bejelentés során a Google elsősorban a brand változásokat ecsetelte, nem is a rendszert. Ezek alapján az eddigi legnagyobb rebrandingről beszélhetünk a rendszer életében. Megváltozik a név séma egy része, ugyanis mostantól nem lesznek desszert nevek a különböző főverziókhoz, nagyobb kiadásokhoz. Az Android 9.0-hoz tartott a Pie név, azonban a korábban csak Android Q-ként ismert verzió már Android 10-ként érkezik, külön sütemény, édesség név nélkül. A google indoklása szerint korábban ez még humoros volt, mostmár azonban nem annyira az.

A változtatás oka az is, hogy mivel egy globális verzióról van szó, az Androidnak egyszerűnek és érthetőnek kell lennie minden felhasználónak világszerte. Ezért is lett a lehető legegyszerűbb terméknév az Android 10 a következő főverziónak.

Android 10

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az ikonikus Android logó is átalakult, a robot elhagyta a testét mostmár csak a csápos fejrész jelenik majd meg a logóban, ráadásul a szöveges rész is felfrissült, új betűtípussal íródik mostantól.

Ezek az EMUI 10 újdonságai

Azt nem erősítette meg a Google, hogy az új operációs rendszert mikortól tudják használni a felhasználók, azt azonban tudjuk, hogy a Huawei Mate 30 széria már EMUI 10-zel és ez alatt Android 10-zel fog érkezni, várhatóan szeptember végén. Ezt követően a Huawei számos telefonját frissíti majd az új főverzióra.

Itt az EMUI 10

A Huawei P30 és P30 Pro modellekre jön az EMUI 10

A Mate 20 széria is kap EMUI 10 bétát

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával