Hírek

Kirin 990-nel jöhet a Huawei Mate X

A Huawei Mate X összehajtható képernyős telefon megjelenése ismét csúszik, cserébe viszont sokkal jobb hardverrel érkezik.

Kezünkben a Huawei Mate X (fotók és videó)

A Techradar számára Yanmin Wang, a Huawei fogyasztói üzletág CEE&Nordic régiójának elnöke erősítette meg a Mate X-et érintő legfrissebb információkat. A vezető elmondta a lapnak, hogy a korábbi júniusi, majd szeptemberi megjelenés ismét csúszik sajnos, jelenlegi állás szerint a Huawei Mate X-et novemberben adhatja ki a gyártó.

Külsőre is változott a Huawei Mate X

A késlekedésért cserébe azonban frissebb hardvert kaphat, amely segítségével jobban illeszkedik majd a piacra. Az MWC 2019-en bemutatott modell alapból Kirin 980-as SoC-vel lett bejelentve, amelyet 2018 októberében már a Mate 20 Pro is tartalmazott. Bár ez a chip még mindig kifejezetten jó, azonban joggal várhatják el a leendő tulajdonosok, hogy egy 2300 eurós modellben a legjobb elérhető hardver legyen. Éppen ezért nem meglepő, hogy Mr. Wang megerősítése alapján a készülék a még be sem jelentett Kirin 990-nel fog megjelenni.

A Huawei egyelőre nem jelentette be a következő generációs chipjét, az várhatóan az IFA 2019-en történik meg, most pedig már a Mate 30 széria és a Mate X kapcsán is hallottuk az új SoC nevét, amely Kirin 990 lesz. Wang elmondása alapján az új Kirin 990 támogatja majd az összes “általános” 5G hálózatot.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Kirin 990-ről várhatóan szeptember elején megtudunk minden fontosabb részletet az IFA 2019-en, a Huaweiblog is ott lesz természetesen. Talán itt már a Mate X frissített kiadásáról is több információt árul el a Huawei.

Richard Yu már a Mate X-et használja

Forrás
Techradar

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával