Hírek

Kizárnák az amerikai bankrendszerből a HUAWEI-t

Az Egyesült Államok továbbra is támadja a Huawei-t, a legfrissebb döntés értelmében az amerikai törvényhozók korlátozták a kínai technológiai vállalat hozzáférését az amerikai bankokhoz.

A Reuters jelentése szerint olyan amerikai törvényhozók, mint a szenátusi többségi vezető, a demokrata Chuck Schumer, „szigorúan” akarnak fellépni a Huawei és más „megbízhatatlan” kínai 5G-gyártók ellen, akik szerintük gazdasági kémkedést folytatnak az Egyesült Államok ellen.

Nem ez az első eset, amikor az Egyesült Államok megpróbálta kitiltani a Huawei-t a bankrendszerből, de hasonló megközelítést alkalmaztak egy 2020-as törvényjavaslatban, Donald Trump volt amerikai elnök hivatali ideje alatt.

„Nem engedhetjük meg, hogy a Huawei és a Kínai Kommunista Párt hozzáférjen az amerikaiak személyes adataihoz és országunk legérzékenyebb védelmi rendszereihez” – mondta Tom Cotton republikánus szenátor.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Arról továbbra sem mutatott egyik hatósági szerv sem bizonyítékot, hogy az állításokra mi alapján jutottak, hogyan hajtana végre ilyen műveleteket a HUAWEI. 

A múlt hónapban az Egyesült Államok törvényjavaslatot nyújtott be, amely megtiltja a Huawei által gyártott új berendezések vásárlását az országban.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával