Hírek

Könnyebben szerelhető telefonokat szeretne az EU

Az EU az USB-C csatlakozó kötelező okostelefonos bevezetése után újabb, a gyártókat korlátozó, vagy éppen kötelező törvénytervezet kidolgozásán ügyködik.

A fenntarthatóbb jövő érdekében az Európai Bizottság szeretné, hogy a gyártók elektroniakai termékei hosszabb élettartamúak legyenek, beleértve a könnyebb javíthatóságot, illetve hogy több újrahasznosított anyagot tartalmazzanak és maguk a készülékek is jobb arányban újrafelhasználhatók, újrahasznosíthatók legyenek a jövőben.

MediaMarkt Budaörs Okospult (Huawei szervizpont)

Amennyiben az Európai Parlamenten átmegy egy ilyen jellegű jogszabályt, azzal rákényszerítheti a nagy technológia vállalatokat, hogy új okostelefonjaikat, tableteiket, vagy éppen számítógépeiket újragondoltan fejlesszék. Van esély arra, hogy a törvény előírhatná a kötelező szervizelési instrukciók biztosítását, ezzel lehetővé téve a nem hivatalos szervizpontok által elvégezhető megfelelő javításokat.

Egy ilyen, a könnyebb javíthatóságra fókuszáló törvény jelentősen befolyásolhatja a készülékek képességeit, funkcióit, hiszen a jobb modularitás nagyobb helyet igényelhet, vagy éppen kevésbé biztosítható a megfelelő vízálló kialakítás.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Minden új telefon USB-C-s lesz hamarosan

Hogy lesz-e valami az EU-ban ebből, az a jövőben fog kiderülni, azonban úgy tűnik, hogy az USB-C-vel már megnyílt a terep a zöldebb készülékgyártás felé.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával