Funkciók

Kunlun Glass: saját fejlesztésű edzett kijelző üveg a HUAWEI-től

A HUAWEI a Mate 50 szériával bejelentette a Kunlun Glass nevű, saját fejlesztésű edzett üveget.

A gyártó felmérései szerint az eladott telefonok felét ejtik el a használat során úgy, hogy annak kijelző cserére volna szüksége utána.

A Mate 50 szériával debütált a Kunlun Glass nevű új edzett üveg, amely a HUAWEI bejelentése szerint 10x ellenállóbb, mint egy normál üveg, amelyet a telefonok kijelzőre helyeznek.

Kunlun Glass: saját fejlesztésű edzett kijelző üveg a HUAWEI-től

A hivatalos kommunikáció szerint az üveg elkészítése során először 24 órán keresztül magas hőmérsékleten növesztenek nanokristályokat. Ezután 108 mikrokristályos nyersanyagból, panelfeldolgozó eljárásokkal, valamint 1600 fokos platina nemesfém olvasztási eljárással véglegesítik a HUAWEI Kunlun üveganyagát, amely rendkívül magas keménységet kap a folyamat végére.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Kunlun Glass az első az iparban, amely a svájci SGS ötcsillagos minősítését megkapta esés-ellenállásban. A HUAWEI a kínai Wupei autós vloggerrel is összehozott egy megjelenést, amelyben a Mate 50 Pro telefont ejtik le, bizonyítva az üveg ellenállóságát.

A HUAWEI fejlesztése nem véletlen, hiszen az amerikai szankciók miatt korlátozottan juthat hozzá nyugati megoldásokhoz. Az okostelefonok piacán standard Gorilla Glass edzett üveg az amerikai Corning cégtől származik, így mindenképpen biztosabb egy saját fejlesztésű megoldás a cég számára.

A Kunlun Glass gyártása valószínűleg még kis kapacitással kezdődött meg, erre utal az, hogy a HUAWEI Mate 50 Pro termékoldala szerint kizárólag a narancs színű kiadásra került az új üveg. A többi szín esetén nem osztotta meg a HUAWEI, hogy milyen üveg került a kijelzőre.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával