Hírek

Laoszban épített “okos bányát” a HUAWEI

A Huawei gyorsan bővíti globális partnerségeit az intelligens bányászati üzletágban. A közelmúltban a Huawei segített megépíteni az első délkelet-ázsiai hamuzsírbányát Laoszban.

A hírek szerint az első Huawei által működtetett hamuzsírbánya a Khammouane tartományban található Asia-Potash International Investment bányájánan történt, 350 km-re Laosz fővárosától, Vientiane-tól.

Kiderült, hogy az Asia-Potash International Investment az egyik legnagyobb káliumműtrágya-gyártó Ázsiában, több mint egymillió tonna kibocsátással 2022-ben.

Laoszban épített "okos bányát" a HUAWEI

A Huawei intelligens bányászati technológiai megoldása az első, amely támogatja az Asia-Potash első okosbányáját Délkelet-Ázsiában. A Huawei bányászatban való részvétele nagymértékben növeli a kibocsátási kapacitását, a műveletek körét is bővíteni fogja.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Számos műszaki fejlesztést is tervez bevezetni, amelyek növelik a termelékenységet és a biztonságot a helyszínen. Ennek része a kommunikációs berendezések gyors, alacsony késleltetésű kapcsolata.

A Huawei szerint a legújabb berendezések lehetővé teszik a kezelők számára, hogy irodákban üljenek, és távirányíthatók a bányajárművek, amelyek több száz méterrel lejjebb üzemelnek hőségben, porban és magas páratartalomban.

A hamuzsírszállító járművek menetrendjét az igények alapján folyamatosan optimalizálják. Ezek a technológiák nagy sávszélességgel és alacsony késleltetésű kommunikációs rendszerekkel büszkélkedhetnek, hogy teljes lefedettséget biztosítsanak az egész bányában.

A további információkból kiderül, hogy mindössze két hónapba telt a Huawei Smart Mining Solution telepítése a helyszínen. A megoldás vezetékes és vezeték nélküli (4G) hálózatokat tartalmaz, amelyek lefedettséget biztosítanak olyan részeken, ahol az üvegszálas optikai kábel túlságosan nehezen telepíthető.

Az Asia-Potash International Investment bányászati részlegének igazgatóhelyettese, Li Shaokui elmondta, hogy az intelligens bányászat olyan funkciói, mint a távirányító és az autonóm vezetés olyan technológiáktól függenek, mint a cloud-edge szerverek együttműködése és a nagy sávszélesség. Az intelligens bányászathoz teljes hálózati lefedettség szükséges akár optikai szálon, akár 5G-n.

A fejlesztés részeként többek között a bányában bárhol lehet okostelefont használni, de ennél sokkal fontosabb az, hogy nem kell a dolgozóknak folyamatosan a föld alatt lenniük a munkavégzéshez, hanem azt egy sokkal kényelmesebb, biztonságosabb és egészségesebb munkakörnyezetben, a felszínen végezhetik.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával